Wpis z mikrobloga

Ktoś tutaj ostatnio pytał (nie pamiętam kto( ͡° ʖ̯ ͡°)) jaką linią najszybciej dojdzie do X tieru i zdaję się, że wybrał ISy.
Generalnie jest to bardzo dobra i łatwa linia, ale ma jedną bardzo przykro wadę. Granie stockowymi działami to jest droga przez mękę. W zasadzie to ta wada występuje we wszystkich czołgach z linii, a najgorzej jest na 7 tierze bo stockowe działo na ISie to 85 mm z Kv-1 (trochę się zdziwiłem, nie powiem xd). Ale jak już się to przeboleje i odblokuje najlepsze działo to gra daje wiele radości i feelsgood.jpg
#wot
  • 13
@cesar90: is8 może być sporym bólem dupy ze względu na brak pancerza, ale oprócz tego bardzo przyjemna linia, t28, kv1, kiedyś kv1s, potem is i is3 - na początek w sam raz.
najgorzej jest na 7 tierze bo stockowe działo na ISie to 85 mm z Kv-1 (

@cesar90: wut? Grając KW-85 odblokowuje się za doświadczenie bojowe działa 100mm i 122mm, które można zamontować na IS. To jedno z najładniejszych przejść między tierami.
Jesteś pewien, że grasz w wota, a nie wt?
@augustyn_kordecki: Na KW-85 masz do odblokowania szybkostrzelne 100mm i 122mm z dużą alfą. Te same działa można zamontować w pierwszym IS. Następnie na tym samym IS z 122mm działem ekspi się drug, nieco lepszą 122mm, która ląduje w IS-3. Sam tak jakiś czas temu robiłem. Możliwe, że wieżę trzeba wybadać, ale działo jest z poprzednika. Zresztą sprawdzę w domu, bo może mam luki w pamięci ;)