Wpis z mikrobloga

Pytanie do zorientowanych #studbaza z #lodz. Kto może mi udzielić rzetelnej informacji na temat WSInf i fizjoterapii na tejże UCZELNI?
Studenci są traktowani poważnie? Jak wygląda kadra, konkretnie osobistości? Czy może jakieś z łapanki? W sumie każde info się przyda.
  • 37
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Raffael: to tak jakbyś mi chciał wmówić, że bardziej poważnie wygląda kierunek europeistyka na Polibudzie. Nazwa uczelni a jak jest prowadzony kierunek to inna bajka. Dlatego się pytam, a nie zakładam odpowiedź po takim wnioskowaniu.
  • Odpowiedz
@Raffael: @Pan_Wilk: Uczelnia powstała jako informatyczna ale wcale nie jest na nią nastawiona, połowa kierunków nie ma z informatyką nic wspólnego.
Nie potrafię sam nic powiedzieć ale znajoma bardzo sobie tą uczelnie chwaliła, jakąś podyplomówkę dla grafików tam uprawiała
  • Odpowiedz
@Pan_Wilk: Nie jestem w stanie wypowiedzieć się o fizjoterapii, ale jestem na inżynierskich na informatyce tam, i BARDZO sobie chwalę. Podejście do studentów jest GENIALNE, zupełnie inne niż na UŁ na którym byłem 4 lata temu, i mam teraz zajęcia z kilkoma tymi samymi wykładowcami co na UŁ. I raz że mnie pamiętają, to może troche ułatwia (albo i nie) to dwa, mają zupełnie inne podejście do studenta tutaj, na
  • Odpowiedz
@Pan_Wilk: nie wiem jak fizjoteriapia. Grafika Komputerowa super.
Chcesz się czegoś nauczyć? To się nauczysz. Nie chcesz, byle płacić i przynosić zaliczenia. Wykładowcy w większości świetni, panie z dziekanatu o dziwo też sympatyczne. Na przeciwko był sklep z piwami regionalnym (jeden z pierwszych w Łodzi w ogóle), ale od kiedy rzuciłem studia i zostałem ninja, sklep zbankrutował ;)

W każdym razie polecam jak najbardziej.

A co do nauki: właśnie. Większość ludzi ma wyrąbane, więc jeśli jakieś zajęcia Cię interesują to wykładowca znajdzie dla Ciebie dużo więcej czasu. A jak nie, to też
  • Odpowiedz
@tasiu84: widocznie nie był zainteresowany informatyką. Studia mają CIe nakierować, a nie zrobić z ciebie programiste wypokowego który zarabia 15k. Dla kontrastu, ja dostałem pracę w ericpolu, będąc na 5 semestrze.
  • Odpowiedz
@tasiu84: a dlaczego nie bierzesz ewentualności, że miał zwyczajnie wywalone na studia? PŁ czy UŁ, też nie są wyznacznikiem tego, że ktoś po nich coś będzie umiał.
  • Odpowiedz
@Pan_Wilk: Masz racje. Tylko w takim razie, dlaczego oceniasz uczelnie przez pryzmat znajomego który ma #!$%@? na nauke i choćby studiował na harvardzie to się gówno nauczy?
  • Odpowiedz
@npsr: Może i robi, ale jak rozmawiałem na rekrutacji, o dziwo nie z rekrutantem, a z dyrektorem pionu, to powiedział że buduje zespół 6-7 osobowy do konkretnego zadania. i na 30+ kandydatów, tylko mnie i jeszcze jakiegoś typa (na daną chwilę) widział by w zespole, więc już na rozmowie zostałem przyjęty. W każdym razie jestem zadowolony z toku spraw, bo to moja pierwsza poważniejsza praca, i to w tym w
  • Odpowiedz
Ja nie oceniam, tylko kontrargumentuje często słyszaną opinię na temat prywatnych uczelni.
Ogólnie, to myślałem o przeniesieniu się tam na zaoczne z innej uczelni.
@Kramarz:
  • Odpowiedz
@Kramarz: nie powiedziałem, że to źle ani, że przyjmują matołów. Szukają właśnie ludzi z potencjałem, których mogą rozwijać pod kątem swoich potrzeb:)
Ja tam za korpo dziękuję, co nie zmienia faktu, że skoro to lubisz to zdobywasz rzecz najcenniejszą jaką jest doświadczenie w dodatku w znanej firmie, więc same profity :)
  • Odpowiedz