Wpis z mikrobloga

Mirki, zainstalowałem sobie obok Dev-C++ Code::Blocks, żeby na czymś porządnym robić zadania domowe z C++ (nie chce mi się specjalnie dla Visual Studio instalować SP1 do Win 7, a chciałem skorzystać z VS z MSDNAA - moja szkoła bierze udział w projekcie, dzięki którego ja i moi kumple mamy dostęp do bazy MSDNAA). Wrzucam sobie Hello World, a tu nie pokazuje w konsoli wyjścia (screen)
#programowanie #naukaprogramowania #codeblocks #technikinformatyk
TheLaw - Mirki, zainstalowałem sobie obok Dev-C++ Code::Blocks, żeby na czymś porządn...

źródło: comment_VCGSOEI1cmK8GGjKiBP5nNVyBpMLdCEO.jpg

Pobierz
  • 26
  • Odpowiedz
nie chce mi się specjalnie dla Visual Studio instalować SP1 do Win 7

@TheLaw: to się teraz będziesz męczył z innymi problemami ( )
Weź ściągnij nawet VS Express, mniej problemów
  • Odpowiedz
@StronaGlowna @harborger @mamapoth Wiem, jak to dobrze że mam dostęp do MSDNAA (i to w technikum!), ale nie chce mi się instalować Service Packa do Win 7 ani instalować z MSDNAA Win 8.1 obok 7 (mało miejsca na HDD), może jak sobie kupię lapciaka.
A co do problemu w Dev C++ Hello World chodzi, ale nie w Code Blocks. W szkole używamy tego pierwszego, mimo że jest też VS 2008, którego używają
  • Odpowiedz
jak to dobrze że mam dostęp do MSDNAA (

tak wiem, też mam i co z tego

ale nie chce mi się instalować Service Packa do Win 7

to spędzisz 4 godziny nad rozwiązywaniem głupiego problemu

ani instalować z MSDNAA Win 8.1 obok 7

po co win 8.1 ?

@TheLaw: Weź sobie pobierz wersję nawet VS 2008 Express C++ i tyle, no kurde nie komplikuj sobie życia ;P
  • Odpowiedz
@StronaGlowna Teraz mi się limit netu przekroczył i jadę na pakiecie, ale za parę dni mogę zassać, o ile jest jeszcze w MSDNAA
@sakson Zrestartowałem IDE, usunąłem system ("pause") i dalej to samo
  • Odpowiedz