Wpis z mikrobloga

@Wyrewolwerowanyrewolwer: Ja bym nawet się zrzucił na bilet w jedną strone..:) @Axelio: Słodki yezu, ile Ty masz lat? Czemu zachowujesz się jak gówniarz?:)

nigdy sobie za bajtla nie rozwaliłeś jakiejś części ciała? Na takie skaleczenia używa sie wody utlenionej i troche bandaży :) Nie kręć takie żałosnej gównoburzy
  • Odpowiedz
@wojtasu: Skoro dyspozytor nie mógł wysłać zespołu, to co miał zrobić? Niech pan sobie sam zszyje ranę? Raczej była wzmianka o SOR, żeby się zgłosić. A nawet jakby ZRM przyjechał to opatrzyłby dłoń, pewnie nie szyjąc i powiedział, że następnego dnia ma się zgłosić do lekarza pierwszego kontaktu, a następnie znając życie ten wysłałby go na SOR ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
uwielbiam te argumenty:

Pogotowie jest od ratowania życia

Przyjechaliby Cię zszyć a w tym czasie ktoś z udarem by czekał?

najlepiej jakby sam sobie podjechał własnym autem nie angażując nikogo a jeszcze lepiej jakby sam sobie zszył bo przecież w tym czasie może trafić się cięższy przypadek i nie można egoistycznie zajmować czasu chirurgowi.

najśmieszniejsze, że nieraz nie dwa ktoś naprawdę ma udar i karetka nie przyjeżdża
m.....e - uwielbiam te argumenty:

Pogotowie jest od ratowania życia

Przyjechalib...

źródło: comment_z2IWd7Zb2epQ4BVbkKqXM58R1CZk1ZBZ.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@mowie_co_mysle: Jak nazwa wskazuje ZESPÓŁ RATOWNICTWA MEDYCZNEGO jest od RATOWANIA ŻYCIA. Tutaj nie było zagrożenia życia = dyspozytor dobrze zrobił nie wysyłając zespołu. Mógł przejechać się na SOR, a i następnym razem wołaj. Zresztą #!$%@? jak potłuczony, że ZRM nie przyjeżdża do udarów.
  • Odpowiedz
@Axelio: Kumpel podszedł do policjantów, którzy blokowali skrzyżowanie z pytaniem, czy jest możliwość przebadania go alkomatem, żeby mógł zobaczyć czy może wracać samochodem. Powiedzieli, że jasne po czym gadali coś przez swoje radiostacje. Po jakiś 5 minutach powiedział, że jednak nie mają na to czasu i przecież może sobie podejść na komisariat. fuck loggic(ʘʘ)
  • Odpowiedz
@Adrastos: czasami ma się wrażenie, że oni tam są sami dla siebie, zresztą szkoda gadki. po co mam wołać? tak sobie piszę ogólnie, nie do ciebie konkretnie.

Zresztą #!$%@? jak potłuczony, że ZRM nie przyjeżdża do udarów.

chyba nie przeglądasz wykopu
  • Odpowiedz
@Adrastos: rzeczywiście, skandaliczne działanie służby zdrowia w Polsce to bzdety-do pewnego czasu aż sam się na własnej skórze przekonasz.

już ci się włączyło standardowe #!$%@? o braku czasu, typowe. sam się prosiłeś żeby cię wołać
  • Odpowiedz
@Adrastos: ja ci mówię o przypadkach gdzie faktycznie uzasadnione było wezwanie karetki i rozpętała się wielka afera bo karetki nie wysłali albo nie dotarła a ty mi wypisujesz że oni w dyspozytorni wiedzą lepiej. no #!$%@? proszę cię
  • Odpowiedz