Aktywne Wpisy
Miarki, pijcie że mną kompot. Różowa właśnie dzwoniła se urodziła więc zostałem ojcem i z tej okazji pije sobie w----y.
toby34 +3
#praca Oplaca się za 2300 eur netto pracować w DE jesli zakwaterowanie oplacone? Praca jako fizol do przyuczenia
Aleksander Litwinienko, Jurij Felsztinski
"Wysadzić Rosję"
Podobno zakazana w Rosji, podobno oparta na faktach. Opisuje schematy działania rosyjskich służb specjalnych - FSB, lub właściwie KGB2. Autorzy skupili się na przedstawieniu tylko kilku przykładów działania FSB, ale wszystkie są rozbite na części pierwsze z mnóstwem dowodów m.in. kulisy dojścia do władzy Władymira Władymirowicza Putina.
Czyta się z niedowierzaniem, jak okrutne i bezczelne są służby Federacji. Czasami trudno w to uwierzyć, ale z drugiej strony podświadomie podejrzewało się, że tak to tam musi wyglądać.
Książka raczej dla fascynatów, przeczytałem bo dostałem w prezencie :) Daje 6/10 za ilość pracy włożoną w zbieranie dowodów, nie mniej jednak mocno denerwowała mnie spora ilość tez przedstawionych na zasadzie "skoro nie ma dowodów, że zrobili to przestępcy to na pewno zrobiło to FSB".
#bookmeter