Wpis z mikrobloga

Nie mam prawka. Do roboty i z roboty łącznie dziennie 20 kloca raz , ze na skuter nie stać dwa nie ma gdzie trzymać busem jeździć nie opłaca się. Miałem rower ale leniwy #!$%@? zemnie wiec przy kombinowałem,,znalazłem na #alienexpress silniczek rowerowy. #cebuladeal jak się patrzy 3 setki i mam pierdzidło którego nie trzeba rejestrować ani ubezpieczać pali to to mało ( 2 albo 2,5 maksimum 3 litry na setkę zależy jak kto jeździ) max speed 55 km/h. Trochę jęczałem nad jakością ( jak go dostałem to mało się nie załamałem wyglądał jak zrobiony z papieru) ale na obecną chwilę kiedy piździk zrobił już 2000 klocka i jedyne co się rozwaliło to linka od sprzęgła oraz moduł CDI ( łączny koszt 40 złotych) mogę powiedzieć ,ze z zakupu żem zadowolony. Co prawda jeździć na tym w mrozie to #takzimnobardzo ale przynajmniej pedałowac nie trzeba ;]
Pobierz NioseSmierc - Nie mam prawka. Do roboty i z roboty łącznie dziennie 20 kloca raz , ze...
źródło: comment_21anrliFjN5fgWFLWawhFHCDmOtW7Rp9.jpg
  • 10
@ravon: O stary ja go w sierpniu zamawiałem historię co miesiąc czyszczę. Wpisz po prostu bike engine albo chinese bike engine( to drugie w google) i wyskoczy ci pełna lista. Ostatnio szperałem to widziałem za bodajże 80 -pare euro. Głośność bezproblemowa cichszy od kosiarki spalinowej a jak jedziesz na niższych obrotach to go w ogóle jadąc nie słyszysz. Montaż... hmm jeśli wiesz jak dokręcać śrubki i znasz angielski( instrukcja po angielsku
@ShortyLookMean: Nope! Motorower owszem byłby gdyby nie miał zachowanych cech roweru prosz.

"Wyrok SN z dnia 25 października 2007 r., sygn. III KK 270/07 o następującej treści:

Obowiązująca ustawa karna, jak i ustawa z dnia 20 czerwca 1997 r. – Prawo o ruchu drogowym (Dz. U. z 2003 r., Nr 58, poz. 515) nie definiują określenia „pojazd mechaniczny”, jakkolwiek ta druga w art. 2 jednoznacznie odróżnia pojęcie: „pojazdu silnikowego” od „roweru”,
@NioseSmierc: według nowej definicji roweru (1 kwietnia 2011):

"rower – pojazd o szerokości nieprzekraczającej 0,9 m poruszany siłą mięśni osoby jadącej tym pojazdem; rower może być wyposażony w uruchamiany naciskiem na pedały pomocniczy napęd elektryczny zasilany prądem o napięciu nie wyższym niż 48 V o znamionowej mocy ciągłej nie większej niż 250W, którego moc wyjściowa zmniejsza się stopniowo i spada do zera po przekroczeniu prędkości 25 km/h.;”

Jak dla mnie zamknęło