Aktywne Wpisy
sawardega +104
Na live zapomnialem powiedziec ktoreo kontach na wykopie ludzi z fame np. RafDan to pracownik Boxdela mysle ze sami szybko namierzycie :D
#famemma
#famemma
Siemka.
Mam 21 lat, nigdy nie miałem dziewczyny.
Jestem strasznie samotny - wygłodniały dotyku, już nawet nie mówię o seksie ale o chociażby zwykłym przytuleniu się do kogoś, laski mają z tym łatwiej bo nawet te samotne przytulają się z koleżankami :(
do rzeczy
Kieruje moje pytanie do starszych mądrzejszych kolegów, myślicie że założenie konta na tinderze ma dla mnie jakikolwiek sens? przyszła mi do głowy taka opcja ponieważ nie pije alkoholu
Mam 21 lat, nigdy nie miałem dziewczyny.
Jestem strasznie samotny - wygłodniały dotyku, już nawet nie mówię o seksie ale o chociażby zwykłym przytuleniu się do kogoś, laski mają z tym łatwiej bo nawet te samotne przytulają się z koleżankami :(
do rzeczy
Kieruje moje pytanie do starszych mądrzejszych kolegów, myślicie że założenie konta na tinderze ma dla mnie jakikolwiek sens? przyszła mi do głowy taka opcja ponieważ nie pije alkoholu
solą scripturą:
"Przeto, bracia, trwajcie niewzruszenie i trzymajcie się tradycji, o której zostaliście pouczeni bądź żywym słowem, bądź za pośrednictwem naszego listu" (2 Tes 2, 15)
Jak to jest protestanci, że uznajecie tylko i wyłącznie Pismo Św.?
solą fide:
"człowiek dostępuje usprawiedliwienia na podstawie uczynków, a nie tylko samej wiary" (Jk 2,24)
i czemu wierzycie, że sama wiara was zbawi?
Ad.1 Ps 119,140: „Słowo twoje jest całkowicie czyste, dlatego kocha je sługa twój”.
J 17,17: „Poświęć ich w prawdzie twojej; słowo twoje jest prawdą”.
Prz 30,5: „Każde słowo Pana jest prawdziwe. On jest tarczą dla tych, którzy mu ufają”.
Ad.2 Zbawienie jest jedynie z łaski przez wiarę
J 17,17: „Poświęć ich w prawdzie
chodzi o to, że za wiarą idzie też coś, co potwierdza tę wiarę....ale Pismo mówi wyraźnie, że Abraham uwierzył Bogu i to zostało mu poczytane za sprawiedliwość. Chodzi o to, że nasze uczynki same w sobie, nawet te najlepsze, są jak "brudna szmata" i nikt nie będzie usprawiedliwiony z uczynków samych w sobie. Abraham uwierzył i jest nawet pieknie napisane (w orginale), że jego silna wiara brała się stąd, ze nie patrzył
To nie znaczy, że inne książki/pisma nie są ok.. uwielbiam czytać o Bogu. Ale jest jeden warunek - jeśli Biblia mówi jedno a ktoś jej zaprzecza, przeinacza, dodaje rzeczy
(...)
Piotra widać też w 5 Dziejów, gdzie nie wacha się mówić do Anianiasza i Safiry, ze okłamują Boga i umrą szybko....
później w liście
Komentarz usunięty przez autora
@ProjektZ:
@ProjektZ