Aktywne Wpisy
Towarzysz_Sobaka +14
#raportzpanstwasrodka
Witajcie spieszę do was małym updatem na gorąco co u Filipka?
Ten niedobry, nikczemny Wykop wyciągnął dłoń Filipowi pomagając stanąć samodzielnie na nogi.
Ogarnąłem Filipowi pracę w moich okolicach i nocleg.
Jutro Filip wybiera się z Londynu na Walijską prowincje. I będzie cross z niedbrym wykopkiem (Żart dla tych którzy nie potrafią wyczuć Ironii).
Ostatnimi czasy namnożyło się sporo pytań pod adresem Filipa. Z tego powodu będzie organizowany livesreeam gdzie Filip będzie mógł odpowiedzieć na wasze pytania.
Witajcie spieszę do was małym updatem na gorąco co u Filipka?
Ten niedobry, nikczemny Wykop wyciągnął dłoń Filipowi pomagając stanąć samodzielnie na nogi.
Ogarnąłem Filipowi pracę w moich okolicach i nocleg.
Jutro Filip wybiera się z Londynu na Walijską prowincje. I będzie cross z niedbrym wykopkiem (Żart dla tych którzy nie potrafią wyczuć Ironii).
Ostatnimi czasy namnożyło się sporo pytań pod adresem Filipa. Z tego powodu będzie organizowany livesreeam gdzie Filip będzie mógł odpowiedzieć na wasze pytania.
jmateuszj +289
Postanowiłem sobie zrobić na święta dwie skrzyneczki irish stouta, bo w tamtym roku pierwszy raz go spróbowałem i bardzo mi posmakował. Tak więc jak postanowiłem tak zrobiłem. Wczoraj wpadł do mnie brat ze swoim różowym 4/10(z charakteru -2/10), ale nie mieszając się w życie brata myślę, że ona może kiedyś stać się bratową, więc postanowiłem być gościnny i zaproponowałem po piwie własnej roboty. Różowa bardzo chętna, ale od razu zaznaczyła, że ona chce z sokiem. Już scyzoryk w kieszeni się otwiera, ale wziąłem głęboki wdech i dobra. Przyniosłem piwo, kufle, sok malinowy. I oto moment kulminacyjny.
Różowa przelała sobie chyba z 200ml soku i zalała piwa ile weszło. Wzięła łyk i odstawiła. Mówi, że nie będzie takiego gówna piła i czy nie mam tyskiego, albo heinekena. W ogóle dlaczego nie robię dobrego piwa tylko takie coś. Wszyscy piją tyskie więc powinienem wiedzieć jakie jest dobre.
Moja różowa widząc moją minę mówi do mnie żebym poszukał gdzieś tam w szafce koło lodówki bo może jakieś jest. Poszedłem bez słowa. Otwieram szafkę, a tam żadnego piwa, tylko moje fajki i zapalniczka(moja różowa mi chowa bo nie lubi jak palę). Jestem ze wspaniałą kobietą, za to mojemu bratu współczuję z całego serca.
#gorzkiezale
A dla mnie usiąść wieczorem w wygodnym fotelu z dobrą książką i takim stoutem to coś pięknego :)
Ostatnio na imprezie u znajomych kupilem kilka lepszych piw, m.in. doctor brew (lacznie 7 czy 8 butelek). Chcialem pokazac jak smakuje dobre piwko. Myslalem że mnie cos strzeli jak uslyszalem ze jakieś siki, ze za gorzkie i że tyskie lepsze. Kumpel tylko docenil mój gest, ale stwierdził że za 10 zł to woli kupić 3 zwykle. Dramat.
Jakby ktoś był na Bawarii
doctor brew zobaczylem na kanale u Kopyra. Bardzo mi podpasowalo, szczegolnie black IPA (ma ibu ponad 90). Warminskie rewolucje widzialem, ale nie probowalem. Kupie przy nastepnej okazji. Z tanszych (takich do 5zl) to browar bojanowo jest ok, testowalem ostatnio browar Kingpin.
Ja kupuje w Leclerc, zawsze jest duzy wybor.