Aktywne Wpisy

Linnior88 +6
Smieszy mnie jak ktoś mówi że jestem gruba i myśli że mnie tym obrazi( ͡° ᴥ ͡°)
Wolę być gruba niż brzydka (。◕‿‿◕。)
Wolę być gruba niż brzydka (。◕‿‿◕。)

WLADCA_MALP +50
źródło: ed
PobierzLiczy się 1 i 2 miejsce, reszta odpada. Najlepsza z bajek to:
- Bouli 0.8% (7)
- Batman 6.7% (56)
- Bolek i Lolek 5.0% (42)
- Było sobie... życie. 15.3% (129)
- Czarodziejka z księżyca 2.0% (17)
- Denver ostatni dinozaur 0.7% (6)
- Dexter 16.2% (136)
- Dragonball Z 23.5% (198)
- Chip i Dale: Brygada RR 5.9% (50)
- Ed, Ed i Eddy 23.9% (201)

Gnome 3 chce trzymać aplikacje w sandboxie, zaoferować intenty - wyraźnie inspirują się Androidem i się z tym nie kryją.
Link do notki
Komentarz usunięty przez moderatora
@ufos: Tak, to prawda. Ale... niektórzy są sobie zagrożeniem nieświadomie - dobrze pewnie o tym wiesz. Warto takim ludziom pomóc.
Ja wiem czy powoli, różnie to bywa. Pamiętam(bez szczegółów), że bywały rzeczy które były najpierw na
O, to to! Ubuntu ma jądro Linuksa, ale ducha IMHO już nie - choć Cannonical odwala kawał dobrej roboty! Nie mówię nie, rewelacja, inne dystrybucje też na tym zyskują. Ale proszę, niech nie idą w kierunku Ubuntu!
No czasem właśnie nie wiem czy nie wolał
Wiesz, to jest w pewnym sensie zaletą, mnogość forków, wersji, podwersji i rozwiązań. Każdy znajdzie coś dla siebie, no nie ma mocnych. Nie podoba Ci się Shell? Jest fork Gnoma 2, jest KDE, jest Mate, Cinnamon... Można by jeszcze wymieniać, a wymieniać. Ale z drugiej strony faktycznie często jest to marnowanie zasobów i czasu - choć nie nam to oceniać. Bo o ile dla mnie pisanie E17 jest marnowaniem czasu, to znajdą się ludzie którzy napiszą to samo o Gnome 3 - tak już jest, taki ten świat, to ma swój urok.
Jednak w pewnych kwestiach powinno dojść do standaryzacji - jeszcze jakiś czas temu(wiem, że powstał jakiś standard, ale nie wiem czy tego się ktoś trzyma), w każdym systemie różne pliki były porozrzucane w różnych miejscach, różnie ponazywane... To jak dla mnie przegięcie, czasem trzeba siąść, dogadać się, ustalić jedną wersję. Zresztą na te same problemy z rozdrabnianiem się przecież cierpi Android(a więc ma w sobie coś z Linuksa!
No widzisz, a mi w ogóle nie przypadło do gustu to E17 - choć kiedyś się podjarałem