Wpis z mikrobloga

@iniekcja: no o to mi chodzilo :D ale nie bylem pewien :D

@hugerth: zaraz przejrze co tam jest, wlasnie koncze 20 minutowy kurs z stony rubiego tam tez pare fajnych rzeczy, np nauka z konsola, tez byla fajna :) to znacyz nie doszedlem do konca bo musialem kiedys przerwac, bo problemy z rubim, ale teraz juz wszystko rozwiazane :D cyka ruby mozna zaczynac zabawe :D
@lucku: ok jak cos to bede wolal, a zeby zaczac bawic sie railsem musze duzo ogarnac na poczatek? czy wystarcza podstawy, i potem podstawy railsa i jak jakies problemy to szukanie w necie podpowiedzi czy metody jakiej uzyc? typu no cos robie nagle bym chcial cos przekonwertowac, czy sparsowac, zamiast pisac milion linijek, szukam jak uzyc jakiegos parsera i juz? czy jednak troche wypada sie nauczyc, zanim zacznie sie z rails?
@lucku: im wieciej po polsku tym lepiej, obawiam sie ze po ang, bardziej zawile tlumacznenia programowania, po prostu moga mnie przerosnac :/ lub ewentualnie lepiej po hiszpansku niz po angielsku :)
@piowit: ja to wiem, nie mowie ze nie znam, ale watpie zebym, az w takim stopniu go znal.

Praktycznie jestem dwu jezyczny i hiszpanski to moj drugi jezyk, jeszcze na glowie katalonski teraz walkuje, a dopiero gdzies tam czas na angielski jezeli juz cos ruszam, a gdzie inne rzeczy? Bo hiszpanski jest mi potrzebny na codzien, wiec musze codziennie go polepszac :)