@bartdziur: #!$%@?ąc od tego kto ma rację myślę, że @Misaki chodziło o opcje widoczne na screenie poniżej. To można w ogóle wyłączyć w okienku wstecz i wyłącza się także raportowanie lokalizacji Google... oficjalnie, bo nie wierzę, by tak łatwo godzili się na prawdziwe wyłączenie tego. To tak w kwestii urządzenia, które nie jest zrootowane. Tak, można za pomocą odpowiednich modułów Xposed/opcji w modyfikowanym ROMie fałszować lokalizację albo w ogóle odmówić dostępu
@kamil_zdun: Co od google moge wywalic, zeby zostala historia lokalizacji i menadzer urzadzen byl aktywny w przypadku zgubienia telefonu? GPS musi byc wlaczony? Przeciez to katowanie baterii, ktore i tak sa gowniane i w przpypadku 3g, gps telefon wylaczy sie zanim ktos mi go zdazy gwizdnac.
Wydaje mi sie ze realizuje to chyba wlasnie gnow i gplus... Nie mam pewnosci, poszukaj.
Generalnie jesli chodzi o location history, to jesli zlodziej w stopniu minimalnym rozumie androida, to momentalnie zaloguje sie na swoje konto, i nie masz juz dostepu. Nie wien czy google udostepnia te dane, bo przeciez imei zlodziej nie zmieni...
Tak jak mówi Misaki, można wyłączyć wykrywanie lokalizacji w androidzie kompletnie z użyciem tego co mówiła (włączając w to lokalizację na podstawie CellID stacji bazowych) i po tym nic nie zostanie na serwer googla wysłane, ale nie da się wyłączyć tego, że sieć zachowuje ostatni obszar w którym się znajdujesz/znajdował(a/e)ś, ze względu na to, że sieć musi wiedzieć gdzie was wywoływać, żeby nie wołać wszystkich stacji w kraju bo jednego smsa do
link do wpisu - http://www.wykop.pl/wpis/10694024/ale-windowsphone-to-gowno-zaluje-ze-sie-posluchale/
#android #windowsphone #heheszki #truelolcontent #logikarozowychpaskow
W przypadku telefonów można zaryzykować custom rom i po prostu wywalić google now, google plus, i inne tego typu kwestie.
google location history, polecam.
Generalnie jesli chodzi o location history, to jesli zlodziej w stopniu minimalnym rozumie androida, to momentalnie zaloguje sie na swoje konto, i nie masz juz dostepu. Nie wien czy google udostepnia te dane, bo przeciez imei zlodziej nie zmieni...
@dreaper: Ale że co?