Aktywne Wpisy
inooni +9
" Nie jesteś anonimowy w Internecie " oczywista prawda czy frazes?
Od jakiegoś czasu jestem ofiarą cyberprzemocy/ sextingu. Wysyłanie „obcym” ludziom filmów o tematyce erotycznej było głupotą z mojej strony nie będę pisać i tłumaczyć się w stylu, że zostałam zmanipulowana. Robię ten wpis, ponieważ chce stanąć sama przed sobą i mieć czyste sumienie, że w tej spawie robię wszystko by odnaleźć tego człowieka. Przedstawię historie jak to się zaczęło.
Miałam dość
Od jakiegoś czasu jestem ofiarą cyberprzemocy/ sextingu. Wysyłanie „obcym” ludziom filmów o tematyce erotycznej było głupotą z mojej strony nie będę pisać i tłumaczyć się w stylu, że zostałam zmanipulowana. Robię ten wpis, ponieważ chce stanąć sama przed sobą i mieć czyste sumienie, że w tej spawie robię wszystko by odnaleźć tego człowieka. Przedstawię historie jak to się zaczęło.
Miałam dość
SocialM_Center +120
Nie wierzę, że ten wpis zgarnął prawie 400 plusów. Kapitalizm ma swoje wady, ale uwaga lewaki. Nic lepszego nie wymyślono. Downsizing, droższe produkty - tak reaguje rynek, ale przynajmniej możesz ten towar nadal kupić. W waszych marzeniach o komunie możesz sobie wyobrażać paczkę makaronu w opakowaniach po 5 kg za 1 zł, tylko będzie z tym jeden problem - nigdzie tego dzbanie nie kupisz.
#kapitalizm #bekazlewactwa #konfederacja
#kapitalizm #bekazlewactwa #konfederacja
Jest sens w takim przypadku trzymać jeszcze na burzliwej, czy lepiej zlać to już na cichą?
#piwowarstwo
@pilot1123: Wolałem się upewnić, bo ten brak piany mnie zaskoczył. Ogólnie od samego początku było bardzo mało piany, ale była. Teraz jest zero nic.
Co do czasów fermentowania, to trzymać się 1 tygodnia burzliwej niezależnie od tego jak nisko piwo już zejdzie? Może jest coś czego nie wiem, a powinienem wiedzieć jeśli chodzi o fermentację?
Jak to jest z tymi drożdżami? To normalne, że tak szybko opadły na dno, czy po prostu tak szybko przefermentowały i dlatego opadły?
2,5 Blg to już dość nisko, ale może trochę jeszcze zejść. W jakiej temperaturze trzymasz fermentor?
Chciałem się tylko upewnić, że nie będzie to szkodliwe dla smaku piwa, że będzie ono stało do soboty z martwymi drożdżami na dnie.
Bałem się też o zakażenie, bo przed zadawaniem drożdży do fermentora
Nic, tak, czy siak poczekam do jutra. Jutro po południu ponownie zmierzę BLG. Jak już nic nie spadnie to zlewam. Jeszcze bulka więc może do jutra trochę zejdzie. Ogólnie piwo miało mieć ekstrakt 11, ale wyszło jak wyszło i jest 9, bo z niewiadomych przyczyn wyszło mi więcej brzeczki niż powinno. Albo ja jestem głupi, albo miarka narysowana na garnkach do
@lordus2: Bzdura, cicha nawet nie jest konieczna. Miałem nawet i do 5 tygodni na burzliwej bez autolizy, piwo było klarowne - i nie śpieszyłem się z butelkowaniem.