Wpis z mikrobloga

Od zawsze miałem problemy z przyrostem masy, wydaje mi sie ze cale zycie lecialem na deficycie, gralem w piłke kupę lat, bylem typowym wytrzymałosciowcem, biegalem bez przerwy, wolalem biegac niz chodzic bo mniej mnie to meczylo ale zawsze moim mankamentem byla waga. Nie wazne czy zima czy lato od kad pamietam zawsze oscylowalem w granicach 68-69 kg przy 183 cm wzrostu. To nie tak ze byłem wysuszony, bylem w stanie wyciskac na lawce wiecej niz koledzy ktorzy trenowali i wazyli sporo wiecej ode mnie, na reke pokonywalem drwali ( ͡° ͜ʖ ͡°) podciagnac na drazku moglem sie tyle razy co cala grupa licbazy razem wzieta wiec jakos nie odczuwalem tego ze jestem szczuply. Jedyne co mi doskwieralo to to ,

Lata mijaja, skonczylem studia wychowania fizycznego i mam pojecie o treningu, pracy miesni, diecie regeneracji czy technice i unikaniu błedów dlatego zdecydowalem sie na akcje #52tygodniechwaly chce w koncu przelamac blokade 70 kg i w rok dobic ponad 80 a co bedzie dalej nie wiem.

Rozpisałem sobie 4dniowy trening na mase, Jestem na 9 tygodniu i do tej pory nie odpuściłem zadnego treningu, jem 4-6 posilkow dziennie, co 2,5-3 godziny. Zazywam takze odzywke od Universala Gain Fast 3100 raz dziennie gdy nie mogę zjesc bądź gdy nie mogę w siebie wcisnąć wiecej po prostu pije szejka, efekty sa zadowalajace, przybralem ponad 3,5 kg w 9 tygodni, jest to nawet lepiej niz sie spodziewalem. Pokaze tez zdjecie jak wygladalem przed rozpoczeciem a jak prezentuje sie teraz, zdjecie zrobione w dzien nietreningowy i bez pompy.

#mojaforma #silownia #mikrokoksy
nToper - Od zawsze miałem problemy z przyrostem masy, wydaje mi sie ze cale zycie lec...

źródło: comment_ELmqx98hftklr76so165D70ue5D3MlFE.jpg

Pobierz
  • 29
  • Odpowiedz
@nToper: Zapominasz o najważniejszej (obok dodatniego bilansu) rzeczy, czyli progresji obciążenia. Machając sobie małym ciężarem, przy którym zachowuje się w 100% idealną technikę przy każdym powtórzeniu i na każdym treningu, rosnąć będzie tylko początkujący. Kilka miesięcy przyrostów i tyle, koniec. Dokładanie ciężaru co tydzień, albo chociaż co 2 tyg, do podstawowych ćwiczeń to gwarancja przyrostu siły i masy.

Rada o skupieniu się na treningach na siłowni i ucięciu innych aktywności też
  • Odpowiedz
@tymeek: Dzięki, jasne ze nie bylem strongmanem ale jak mowie siłe mialem zaskakująco dużą :) zgadza się oczywiście masz rację z dokladaniem , nie pisałem o tym bo wydało mi się to naturalne. Duży nacisk położyłem na technikę bo często początkujący idą na siłownię i nie chcą czuć się niekomfortowo przy podnoszeniu stosunkowo nie dużych ciężarów i dlatego kosztem techniki dokładają ciężarów mocno sobie szkodząc. To najgorszy błąd nie tylko początkujących.
  • Odpowiedz
@nToper: Ja piernicze, zupelnie inny swiat u mnie. Typowy endo. Nie daj boze, popuszcze pasa na chwile i waga mi rosnie jak #!$%@?. Redukcja na silowni + cardio + low carb caly czas, zeby swiniakiem nie byc ;-)
  • Odpowiedz
@nToper: Siema! Mam podobny problem. 180 cm, 69 kg i nie mogę przybrać na masie. A jak już przybieram to leci w brzuch :] Dodam, że chodzę na siłkę 3 razy w tygodniu i 2 razy w tygodniu biegam. Możesz mi napisać przykładowe posiłki jakie jadłeś, żeby przybrać fajnej masy? Może tutaj coś źle robię.
  • Odpowiedz
@nToper: Dzięki- napisałeś się trochę- doceniam :). Aktualnie 'umieram' na grypę, ale jak już się wykuruje to biegnę na siłownie. Popytam jeszcze i spróbuje tego gainera, bo zwykła dieta to dla mnie faktycznie mało. Pzdr.
  • Odpowiedz
@horiks: @bambaleon: Gdzies juz to pisalem dlatego skopiuje, nie jestem profesjonalista, nie mam duzej wiedzy w dziedzinie dietetyki czy treningu, staram sie sobie nie szkodzic przede wszystkim no i troche urosnac.

W mojej diecie i treningu nie ma na prawde nic specjalnego. Robie te same cwiczenia co inni, daje duzy nacisk na poprawnosc ich wykonywania i co tydzien w kazdym treningu zmieniam przynajmniej jedno cwiczenie, dokladam jakies, inne odejmuje a
  • Odpowiedz