Aktywne Wpisy

Canova +86

#przegryw ##!$%@? #fobiaspoleczna W jakim wieku wiedzieliście i mieliście świadomość, że to już over i będziecie sami do końca życia? Ja mam 27 lat obecnie i w sumie przez moje zaburzenia, lęki i brak social skilla wiem że raczej mało prawdopodobne że znajdę chociaż jednego przyjaciela a o związku już nie wspomnę

Oto Radithor: http://i.imgur.com/eJciIg5.jpg - środek medyczny zawierający przynajmniej po jednym microcurie (mikrokiurze) izotopów radu 226 i 228. Był wytwarzany w latach 1918-1928 przez Bailey Radium Laboratories - firmę założoną przez niejakiego Dr. Williama J. A. Bailey, który doktorem (M.D.) nie był i został usunięty z Harvardu. Sprzedawał Radiathor jako lekarstwo na kaszel, grypę i inne pospolite dolegliwości.
Eben Byers, zamożny amerykański celebryta, atleta, przemysłowiec i absolwent Yale, zmarł z powodu napromieniowania w 1932 roku. Fragment opisującego wypadek artykułu w Wall Street Journal: "Woda radowa działała dobrze, dopóki nie odpadła mu szczęka".
I teraz mi przychodzi do głowy, że jesteśmy potomkami ludzi, którzy tylko w ostatnich 2 stuleciach (i tylko w medycynie!) robili tak #!$%@? rzeczy jak picie radu czy rtęci, zatruwając nasze geny. Inne: heroin (nie mylić z heroiną!) na kaszel, albo upuszczanie "znacznej ilości" krwi jako środek ogólnie zapobiegawczy chorobom...
Momentalnie druga myśl: Fuck, ciekawe co z dzisiejszej medycyny będzie za 1-2 wieki uznawane za kompletne barbarzyństwo. Szczepionki? Trepanacja czaszki? Transplantacje albo amputacje? Antybiotyki? Prześwietlenia X-ray? Różne aspekty medycyny naturalnej, czy... więcej właśnie tej 'naukowej'? #ciekawostki #nauka #medycyna #wtfcontent
...i jak mocno teraz degradujemy DNA* przyszłych pokoleń.
Ale coś w tym, co mówisz, pewnie jest. Prawdopodobnie nie będzie to nic grubego,
Inne zastosowania rtęci to. np. krople do oczu - ta kuracja też dawała dobre skutki, a nikt wtedy nie myślał o długotrwałych. Przecież jak pół roku po braniu
Ogólnie, to kilka dni temu zobaczyłem te dane: http://www.sciencespacerobots.com/2014pics/planets-discovered-per-year.jpg