@zreflektowany: mirki, co to jest clutch? bo wiem, że to moja ulubiona kapela i sprzęgło, ale jak te sprzęgło do csgo wsadzić no to nie wiem... ( ͡°ʖ̯͡°)
@tahmyresetti: Najporściej mówiąc - dobijanie. Ktoś zranił i ten zginął ale przeciwnik został żywy. I wtedy drugi ziomek tego co zranił przeciwnika dobija i zabija. To jest clutch :D
@tahmyresetti: clutch jest to sytuacja gdzie zostajesz sam ze swojej drużyny vs. iluś przeciwników i ją wygrywasz. nie ma nic wspólnego z dobijaniem jeśli dobrze wiem
@tahmyresetti: @emcter: @drain_pipes: tak naprawdę na początku ,,wejścia" tego sformułowania podczas komentowania meczów chodziło głównie o to, że dany zawodnik(lub dwóch też się zdarzało) wygrywa rundę z pozoru trudną do wygrania i ta runda decydowała o tym czy dana drużyna ma jeszcze jakieś szanse na wygranie meczu w trudnej sytuacji.
Przykładowo VP gra przeciwko LDLC przy wyniku 12-14 gdzie VP gra eco a LDLC ma b--ń ale brak funduszy na następną rundę w przypadku porażki. Dochodzi do sytuacji 1vs3 i ktoś z VP wygrywa rundę. Dzięki temu VP ma pieniądze na to by wygrać następną rundę i zremisować a LDLC przez to, że przegrało to musiało grać w następnej rundzie eco.
W przypadku gdyby LDLC wygrało rundę to wynik byłby już 12-15 co jest wynikiem niekorzystnym bo drużyny zawsze nie chcą
Zbiornik Racibórz Dolny, różnica dwóch dni. Jutro zapowiada się kluczowy dzień, aktualnie ciężko tam dojechać na rowerze. Jutro prawdopodobnie również tam będę i zrobię kolejne zdjęcie. #powodz #raciborz #zbiornik #opole #wroclaw #kedzierzynkozle
Przykładowo VP gra przeciwko LDLC przy wyniku 12-14 gdzie VP gra eco a LDLC ma b--ń ale brak funduszy na następną rundę w przypadku porażki. Dochodzi do sytuacji 1vs3 i ktoś z VP wygrywa rundę. Dzięki temu VP ma pieniądze na to by wygrać następną rundę i zremisować a LDLC przez to, że przegrało to musiało grać w następnej rundzie eco.
W przypadku gdyby LDLC wygrało rundę to wynik byłby już 12-15 co jest wynikiem niekorzystnym bo drużyny zawsze nie chcą