Wpis z mikrobloga

@ryzu: Osobiście to podziwiam graczy Realu i Barcelony, że im się "chce" grać z takimi drużynami jak Almeria, bo szanujmy się gdyby kiedykolwiek Almeria, w takim składzie jak gra obecnie, zakwalifikowała się do europejskich pucharów i dostała w losowaniu Legię Warszawa to bez zająknięcia wskazalibyśmy tę drużynę jako "w zasięgu" Legii, albo nawet wskazali Legię jako faworyta. To mimo wszystko utwierdza w przekonaniu, że Premier League to kompletnie inna półka.
  • Odpowiedz
@Pietal: Osobiście to podziwiam graczy Chelsea i Man City, że im się "chce" grać z takimi drużynami jak Leicester City, bo szanujmy się gdyby kiedykolwiek Leicester City, w takim składzie jak gra obecnie, zakwalifikował się do europejskich pucharów i dostał w losowaniu Legię Warszawa to bez zająknięcia wskazalibyśmy tę drużynę jako "w zasięgu" Legii, albo nawet wskazali Legię jako faworyta. To mimo wszystko utwierdza w przekonaniu, że ukraińska Premier liga
  • Odpowiedz
@Primus_inter_pares: Szanujmy się. Spodziewałem się takiej odpowiedzi ale mimo wszystko Leicester to jest wybryk, który wskakuje do najwyższej ligi i od razu z niej spada (sugerowanie, że tak nie będzie). Mimo wszystko z drużyn balansujących na granicy spadku z Premier League/La Liga jakbym miał wybrać rywala dla Legii to wolałbym żeby to była Almeria niż na przykład West Bromwich Albion. Chyba się zgodzisz co?
  • Odpowiedz
@Pietal: Słabe porównanie Almeria podobnie jak Leicester znajduje się w strefie spadkowej, podobnie jak Leicester zdobyła zaledwie 10 punktów. Co do West bromu (14pkt) to porównywalnymi drużynami z primera division byłyby Real Sociedad(13) i Espanyol(14). Jako, że śledzę zarówno ligę hiszpańską jak i angielską odważę się stwierdzić, że to Sociedad z tej trójki najprędzej rozwaliłby legie.

PS. O legendarnej sile ligi anglielskiej przekonujemy się od dłuższego czasu w europejskich pucharach...
  • Odpowiedz
@Primus_inter_pares: Tylko, że jestem realistą, a ty wyskakujesz z głupotami. Ja porównuję Almerię, która któryś sezon balansuje na granicy spadku, tak samo jak West Bromwich Albion, a ty mi tu w----------z z Realem Sociedad, który w zeszłym roku grał w Lidze Mistrzów. Trochę konsekwencji by się przydało co?
  • Odpowiedz
@Pokerzysta: Średnio co ile kolejek masz mecz, który interesuję kogoś więcej niż prawdziwych fanów futbolu? To jest słowo-klucz w Premier League, tutaj co kolejkę masz mecz, który przykuwa ludzi przed ekrany. W ten weekend będzie to ManU - Liverpool. Co ciekawego szykuje w ten weekend BBVA?

• Odpowiedz
@Pietal: Mecz między drużyną która nie potrafi wyjść z grupy w której ma Basel i Łudogorec, a łajzami które nawet w europejskich pucharach nie grają, zieew.

Jutro o 19 Atletico Madryt vs Villareal będzie stał na wyższym poziomie, a zaraz po nim o 21 derby Baskonii, ostra, twarda gra mogłaby przypominać premier league gdyby nie wyszkolenie techniczne zawodników obu drużyn dzięki któremu zapowiada się fascynujące spotkanie ( ͡
  • Odpowiedz