query = "from Bird where name=:name" używając hibernate nie powinien zwrócić każdego obiektu, którego parametr name zostanie podany? Podaję parametr name, który w bazie występuje dwa razy to hibernate zwraca mi tylko jeden rekord. Jeśli jest to poprawne działanie, to jak powinno wyglądać zapytanie, żeby zwrócił wszystkie obiekty o podanym parametrze?
@goompas: Haha, aż muszę Cię zawołać i powiedzieć co było źle. Wszystko działało poprawnie, ale że sama klasa ma dużo pól więc jak printowałem ją w konsoli to się kończyła "za ekranem" gdzie w linii drukował się kolejny wynik, wystarczyło tylko suwakiem przesunąć ;)
Czy tylko ja nie mogę dodać żadnego obrazka do wpisu? Próbowałam załączyć wiele razy i nic się nie dzieje (╯°□°)╯︵┻━┻ #nowywykop #afera #wykop #wykop20
Cze,
Czy taki zapis:
query = "from Bird where name=:name"używając hibernate nie powinien zwrócić każdego obiektu, którego parametr name zostanie podany? Podaję parametr name, który w bazie występuje dwa razy to hibernate zwraca mi tylko jeden rekord. Jeśli jest to poprawne działanie, to jak powinno wyglądać zapytanie, żeby zwrócił wszystkie obiekty o podanym parametrze?
public List getBirdByName(String name)
{
Query query = session().getNamedQuery("findBirdByName").setParameter(
"name", name);
List listOfBirds = query.list();
return listOfBirds;
}
Listę, więc powinny być dwa obiekty zwrócone. Jak zrobię zapytanie w bazie select * from where name = 'tutaj imie' zwraca dwa obiekty.
http://www.mkyong.com/hibernate/hibernate-named-query-examples/