Wpis z mikrobloga

jeszcze raz, bo nie tagowałem / #ksw

Trochę wkurza mnie, że może #gimbynieznajo , jak wielkim człowiekiem jest dla naszego kraju Paweł Nastula. Otóż swego czasu zrobił w "dżudo" mistrzostwo olimpijskie, trzykrotnie był mistrzem świata i i kilkanaście lat w Polsce rządził w tym sporcie. Ten facet, to naprawdę świetny gość, twardy, któremu to jak najbardziej pokłony.
choleryk - jeszcze raz, bo nie tagowałem / #ksw

Trochę wkurza mnie, że może #gimbyni...
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@sundancekid: mnie zabolało, że się w ogóle na nią zdecydował. Ale wiesz, taka walka to całkiem spore pieniądze, trudno się dziwić facetowi, że chciałby wyrwać jednak na starość te kilkaset tysięcy złotych. No nic, pokazał się z niezłej strony, walczył niebywale i wierzę, że ludzie nie zapamiętają go przez pryzmat tej walki, ale będą go mieli za wielkiego mistrza "dżudo", tego, który swego czasu Japończykom całkiem mącił w papierach :)
  • Odpowiedz
@choleryk: kazdt kto widzial walki Nastuli w pride i zna sie troche na chwytanych sztukach walki widzial, ze ta walka byla ustawiona. Czlowiek, ktory zna judo na poziomie mistrzowskim nigdy nie pozwolilby sie tak obalac i nic nie robic w parterze. Poza tym te balache puscil specjalnie. Po tej walce przestalem dalej ogladac
  • Odpowiedz
@Internet_the_explorer: za dużo filmów z żółtymi napisami. Ja trenowałem judo, MMA interesuję się od lat i nie uważam, żeby walka była ustawiona. Nie tylko wiek uniemożliwiał Nastuli bronienie obaleń, ale przede wszystkim jego totalnie już zjechane kolana (polecam lekturę internetów).

Co do Nastuli - ma mój dozgonny szacunek. Przez 4 lata nie przegrał walki w judo, w Pride jako świeżak stawiał dzielny opór doświadczonym wyjadaczom, zawsze na macie/ringu zostawiał kawał
  • Odpowiedz