Aktywne Wpisy

rales +350
tag do obserwowania --> #sredniasondazysejm
LIPIEC 2023
1. Prawo i Sprawiedliwość - 33,7% - 183 mandaty (⬆ 0,1%)
2. Koalicja Obywatelska - 29,1% - 157 mandatów (⬇ 1%)
3. Konfederacja - 12,5% - 54 mandaty (⬆ 1%)
4. Trzecia Droga - 9,6% - 36 mandatów (⬇ 0,3%)
5. Lewica - 8,4% - 29 mandatów (⬆ 1%)
LIPIEC 2023
1. Prawo i Sprawiedliwość - 33,7% - 183 mandaty (⬆ 0,1%)
2. Koalicja Obywatelska - 29,1% - 157 mandatów (⬇ 1%)
3. Konfederacja - 12,5% - 54 mandaty (⬆ 1%)
4. Trzecia Droga - 9,6% - 36 mandatów (⬇ 0,3%)
5. Lewica - 8,4% - 29 mandatów (⬆ 1%)
idziesz sobie w niedziele, kontemplujesz przyrodę i wchodzi ci w kard taki dżolo alfa bambolo, wypinglowany, wyperfumowany, że trup komara ulice za nim ściele, rekini uśmieszek {bo już wie co się będzie dziać wieczorem) a obok niego rzecz jasna nie co innego jak najlepsze srańsko jakie widziałem przez ostatnie 5km marszu (a podkreślam ludzi od #!$%@?), do tego rude (a wiecie co takie śmigło z .uja robią), a ja na to sobie

Mirki,
zamówiłem wczoraj wieczorem malinkę b+
o ile z raspbmc nie będzie żadnych problemów, tak zastanawiam się nad jeszcze jednym..
co najlepiej zainstalować na malince, żeby korzystać jako kompa do przeglądania netu?
zamówiłem raspberry dla siebie pod serwer mediów, ale Żona mnie oświeciła, że szwagier mieszka jak mnich.. bez kompa, bez tv.. net może sobie udostępniać przez telefon..
postanowiłem podarować mu malinkę do momentu, aż kupi sobie jakiegoś przechodzonego lapka..
co polecacie ?
@gnida84: polecamy tego nie robić.
Malina jest świetna jako serwer NAS, SSH, nginx, itp. Awaryjnie jako serwer vnc mi służy. Ale żeby przeglądać na tym internety, to nie polecam.
@parsiuk: wiem, że średnio się do tego nadaje, ale jak się nie ma co się lubi... :) sprawdzę rozwiązanie zaproponowane przed @Synekdocha i dam znać, jak to działa