Aktywne Wpisy
Talaxin +73
#czytajzwykopem #ksiazki #chwalesie
Moja kolekcja książek, nadal rośnie a mniej czasu na czytanie eh
Moja kolekcja książek, nadal rośnie a mniej czasu na czytanie eh
Pitex +1
Patrząc na komentarze pod znaleziskiem "Koniec kupowania YouTube Premium za bezcen. Google anuluje subskrypcje" jestem aż zdumiony polskim cebularstwem. Ja rozumiem, że czasem szkoda 60zł/mc za UHD na Netflix czy innych pokrewnych platformach, ale 26zł/mc za coś co człowiek faktycznie ogląda dzień w dzień niezależnie od urządzeń lub poglądów stwierdzacie, że każdy sposób na obejście systemu płatności jest godny pochwały? Postawcie sobie swój własny serwer z filmem 4k60fps który okaże
nie to co @hannazdanowska
Edit: Aha - jeszcze w kwestii budżetu miasta. Ogromnym minusem jest, że ludzie pracujący w Krakowie nie odprowadzają tu podatków tylko tam gdzie są zameldowani. Skutkuje to tym, że w Krakowie drogi coraz bardziej dziurawe a pobliskie miejscowości piękne jak z bajki.
Zgadzam się natomiast z tym, że Ruczaj to bałagan jeśli chodzi plan zagospodarowania. Nie wiem natomiast czemu tramwaj to zły pomysł ? 128 Ci bardziej pasowało ?
- Na siłę cisnął żeby zrobić igrzyska, odpowiedzialni za to ludzie rozpieprzali pieniądze.
- rozpętała się nagonka i akcja stop igrzyskom
- Majchrowski powiedział że zrobi referendum, że ludzie zagłosują
( w między czasie robił co mógł żeby zdyskredytować przeciwników)
- referendum : na NIE
- Majchrowski na drugi dzień, że to nie jest wiążące i że igrzyska
@Nemsik: strefa jest powiększana na żądanie mieszkańców. Sam pod biurem nie miałem gdzie parkować, obecnie mam. Ze strefy to jakieś drobne przychody są. Mniejsze od np kosztu parkingu przy alejach.
@cinkek: w polskich realiach prawnych mpzp niewiele gwarantuje. Spójrz chociażby na górkę narodowa, budowlaną na podstawie mpzp. Taki sam nieład jak na Ruczaju.
Co do przeskalowania kilku inwestycji drogowych to się zgodzę, ale wynika
@Krostel: rozbawiłeś mnie ;) to wszystko dobrze wykalkulowane, by PRowo nie stracił; jak ktoś napisał, nadal po referendum chciał organizować igrzyska; może trzeba było wcześniej się zapytać krakusów, czy chcą igrzysk, a nie rozwalać kasę z Jagną?
lepszy olkuszanin niż gość z Sosnowca.
@carisma:
Dokładnie, całą winę zrzucił na platformę, a sam zagrał dobrego wujka Jacka "posłuchajmy co mają do powiedzenia mieszkańcy" gdy dotarło do niego, że ludzie igrzysk nie chcą. Majchrowski jest mistrzem PR-u i manipulacji.