Wpis z mikrobloga

Mam przyjemność zaprezentować Wam swój pierwszy materiał filmowy.

Wielu z nas już dawno zapomniało jak to jest iść własną ścieżką podążając za wewnętrznym głosem, idąc tam dokąd poprowadzi nas ciekawość.

Dlatego zabiorę Was w krótką acz niebezpieczną podróż w której delikatnie wyślizgując się nakazom i zakazom odkryjemy na nowo 3 wymiar - wysokość. W dzisiejszych czasach poruszamy się przede wszystkim w płaszczyźnie poziomej podczas gdy czasem warto spojrzeć z góry, ujrzeć szerszą perspektywę i zastanowić się dokąd zmierzamy.

Zatem usiądźcie wygodnie, zgaście światło i nastawcie głośniki bo oto zabieram was za kulisy moich fotografii gdzie mam nadzieję poczujecie to co ja gdy staram się uchwycić zaszyfrowaną w ulotnych chwilach wiadomość o pięknie życia.

http://youtu.be/xIQuITzN5_w

Wołam @n0rex @KotoFan @szczemat @JezelyPanPozwoly

#fotografia #chwalesie #urbanexploration
Pobierz Focustoinfinity - Mam przyjemność zaprezentować Wam swój pierwszy materiał filmowy.

...
źródło: comment_nC5JLBIfcPPz8kqO1BGMySIzoNNhjp8g.jpg
  • 11
@Focustoinfinity: Dzięki - świetny widoczek i fajnie od "zaplecza" podejrzeć Twoją pracę :-). Łap plusa :-)

Ja z kolei wszedłem jakiś czas temu na najwyższy budenek w moim mieście - Koszalinie.

Oficjalnie zapytałem się zarządcy budynku, dostałem pozwolenie i zrobiłem panoramę miasta. Jest to sklejka z 40 zdjęć. Więcej informacji możesz przeczytać na moim blogu w krótkim wpisie: http://www.szczepanskimateusz.pl/?p=337
Pobierz szczemat - @Focustoinfinity: Dzięki - świetny widoczek i fajnie od "zaplecza" podejrz...
źródło: comment_sPUFYCEMuIU1nKtJMTTGmY4r6rOanCVp.jpg
@preditio: Obiektyw zwykle ma decydujące znaczenie jeśli chodzi o parametry takie jak ostrość, winieta, dystorsja, aberracje itd. Co nie zmienia faktu, że tego typu zdjęcia możesz zrobić wszystkim o podobnej ogniskowej, w tym wypadku 17-50. Jasność obiektywu w nocnych panoramach schodzi na drugi plan bo i tak używasz długich czasów więc co najwyżej migawka będzie otwarta jeszcze dłużej.

@szczemat : Mocno niebiesko ale domyślam się, że miało być "nowocześnie" na potrzeby