Wpis z mikrobloga

Odradzam wszystkim firmę Polamer, która zajmuje się przesyłaniem paczek z Usa do Polski. Mój brat wysłał paczkę z USA, chciał żeby doszła szybciej i wysłał lotniczą. Wartość rzeczy w środku to jakieś 90-100$. Całkowity koszt szajsu celnego i "pośrednictwa" firmy Polamer z urzędem celnym to 310zł. Po prostu j----e oszusty. Do tego nigdzie nie było informacji o dodatkowych opłatach, które naliczyli sobie sami. W upoważnieniu była tylko informacja o opłacie 20zł, którą też doliczyli. No, niech ich c--j strzeli.

#polamer #gorzekiezale #usa #zlodzieje #oszukujo
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@boguchstein: Z polamer mam do czynienia od lat 90 z lotniczymi bywa różnie czasem trafiają na clo. Lecz morskie ani jedna a było ich ze hoho znajomi również nie mieli problemu. To nie wina polameru ze paczka trafiła na clo i ze naliczyl urząd celny opłaty. W punkcie w Chicago nawet doradzają aby wysyłać morska bo wtedy nikla szansa na trafienie na clo, nawet mówią co w pisać w papierach
  • Odpowiedz
@GeorgeDOGG: wiem, brat zawsze wysyłał morską. Paczki nawet 25kg, ciuchy, aparat, kosmetyki itd. i nic. Teraz chciał, żeby było szybciej. Rozumiem cło itd. ale oni doliczyli 160zł za samo rozwiązanie sprawy z urzędem celnym...firma, która się niby tym zajmuje, a do tego nie było takiej informacji w papierach, które przysłali.
  • Odpowiedz