Wpis z mikrobloga

@rysio_lubicz: Dieta Montignaca. Krótko polega na tym by nie jeść produktów z indeksem glikemicznym wyższym niż 50, czyli większość pieczywa, ryż, ziemniaki. Dodatkowo tłuszcze można jeść tylko z produktami IG poniżej 35.

@mess92: Dlatego nie mogę z jajkiem zjeść pieczywa ciemnego żytniego bo ma IG 45. W dodatku ciężko znaleźć takie prawdziwe z mąki z pełnego przemiału.

Nie można ograniczać ilości jedzenia, trzeba się najadać do syta. Jest to trochę
@wilk132: wywal pieczywo całkowicie, dodaj tłuszcz i trochę mięsa, a jeśli już koniecznie musisz, to szukaj przepisów na chleby z użyciem mąk niskowęglowodanowych - kokosowa, orzechowe mąki, sezamowa, z niewielkim dodatkiem mąk zbożowych w ostateczności, ale bez pieczywa jest lepiej i lżej. Kupne pieczywo, zwłaszcza chrupkie, jest syfem strasznym.

Nie wiem jak stoisz finansowo, ale tutaj jest kilka ciekawych produktów dla osób nie będących na dietach eliminacyjnych http://guiltfree.pl/ choć cenowo kiepsko
@matra: Mądrze piszesz, dzięki. Tak naprawdę rzadko jem wasę. Od jakiegoś czasu noszę się z tym by zacząć piec własne pieczywo jednak brakuje trochę czasu. Od jakiegoś czasu używamy w domu produktów alternatywnych, moja żona jest specjalistką w tym temacie. Fajna stronka dzięki :) ma fajną wyszukiwarkę po lewej stronie.
@wilk132: jem inaczej niż Ty [choć gdyby wywalić pieczywo, to 100% z tego talerza zjem], ale jak będziesz tu wrzucał jakiekolwiek zdjęcia posiłków, to piszę się na smaplistę, fajnie wyglądają [;
@wilk132: Powodzenia w diecie:) Ja również od lipca się odchudzam i póki co na wadze -12kg. Tyle że praktycznie cały październik wpierdzielałam jak wcześniej i zamiast schudnąć to przytyłam 1,5kg. Ale wróciłam na dobrą drogę:) Też myślę o #pokazmorde w ramach porównania. Już teraz różnica na twarzy ogromna:)