Wpis z mikrobloga

#android #pomoc

Słuchajcie, wgrałem przez odina nowy rom (4.4.2 KITKAT) do mojego samsunga galaxy mega 6.3 (i9205), który wcześniej działał na Jelly Bean 4.2.2.

Wszystko byłoby OK, odin pokazał PASS, natomiast przestał działać kompletnie dotyk (!)

Próbowałem wgrać zamiast czeskiego romu, rom niemiecki i dalej to samo...

Co teraz z tym fantem zrobić?

Downgrade do 4.2.2 jest możliwy ? I to rozwiąże ten problem? Wcześniej dotyk działał bez zarzutu ( przed update ).

Proszę jak ktoś ogarnia dobrze ten temat - niech pomoże.

Telefon miał iść na prezent, w niedzielę .....

Za skuteczną pomoc wysyłam przelew na czteropak i 4 zaproszenia do inboxa jak ktoś to lubi i chce.
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@xtechx: zapytaj w dziale tego telefonu w temacie pomocy technicznej na forum.android.com.pl , powinni jakoś poradzić. jesli nie to na pewno znajdziesz patent na czyszczenie telefonu. zawsze jest opcja 3 plikowca lub jakoś podobnie. w s3 3plikowiec z linkow na forum dawał rade. z mega powinno byc podobnie. dotyk pol biedy. cwm dziala pod guziki fizyczne wiec powinienes sobie poradzic.
  • Odpowiedz
Wszystko działa, fizyczne guziki także, mogę wejść do revovery mode, mogę też w download mode - nie działa tylko dotyk.

Robiłem też full wipe data (znalazłem gdzieś poradnik, że to może pomóc - nie pomaga).

Ładowałem też do 100% baterie (też zasłyszany pomysł - nie pomaga).

Tylko
  • Odpowiedz
@madtrexx: cwm - nie instalowałem clockworld mod recovery (chyba o to chodzi?), mam oryginalne recovery, które dziala pod przyciskami manualnymi.

CWM nie działa tylko pod dotykiem przypadkiem?
  • Odpowiedz