Wpis z mikrobloga

Rafał Woś znów w formie i na podobnym sobie poziomie, publikuje swoje eksperckie myśli z zakresu ekonomii i filozofii politycznej. Wpierw w obszernym fragmencie tekstu dedukuje to, co wynika z członu nazwy i stwierdza że anarchokapitalizm i anarchokomunizm są podobne, bo.. oba są antypaństwowe, do czego potrzebuje tekstów wybitnego interpretatora myśli Marksa, Norweskiego socjologa Jon Elster

Następnie przechodzi do chicagowskiej szkoły libertarianizmu:

Ot, choćby kwestia dochodu podstawowego, czyli pomysłu guru libertariańskiej szkoły chicagowskiej Miltona Friedmana (pod nazwą negatywnego podatku dochodowego)

Typowy, kliniczny przykład wykształciucha. Poletzam

http://biznes.gazetaprawna.pl/artykuly/834060,wos-marks-czyli-libertarianin.html

#4kuce #libertarianizm #2zdrajcy #lolcontent
  • 5
@spluczka: aaaa!!! Na początku wydawało się to całkiem interesujące, bo jak dla mnie przekonanie marksistów, że libertarianizm to realizacja idei Marksa to mega pomysł na promocję idei wolnościowych :)))

Ale jak doczytałem do guru libertariańskiej szkoły chicagowskiej, to się okazało, że Woś nie wie co pisze.

A są na Wykopie tacy, którzy uważają co za najlepszego dziennikarza ekonomicznego.w Polsce :/
Dobre jaja z niego. Wrzucałem tekst Gwiazdowskiego kiedyś w którym orał Wosia i wykazywał że typ nie ma podstawowej wiedzy o logice o nie wspominając...

@Velati: kolejny wybitny ekspert lewaków, po Urbasiu,Giereju, Marksie i Keynesie