#mensa #testiq #inteligencja #zagadki #nauka Mireczki zrobilem sobie ten test co polecal mirek ktory sie do mensy dostal. Wynik wyszedl calkiem spoko, choc mam papiery ze niby mam wyzsze xD No ale #!$%@? tam, w tych 2% jestem dalej xD
Ale mam pytanie, potrafi ktos rozwiazac zadanie 39 z tego testu? http://www.iqtest.dk/main.swf Podobno to jeden z najlepszych takich testow, no sam nie wiem, jak dla mnie ciut za latwy, wydaje mi sie ze zrobilem ogolnie 2 bledy tylko bo w jednym dopuszczam mozliwosc bledu (38) bo szczerze mowiac zaznaczylem G ale za #!$%@? pewny nie jestem, no i 39 to juz strzal, bo probowalem nawet z kartka liczyc przestawienia itd i co sie zgadza na jednym schemacie to nie zgadza sie na innym itd, no nie moglem dosc do wzoru, widocznie nie moj lvl. Daj ktos znac jak znacie rozwiazanie tego 39 to mi spokoju to nie da i bede do wieczora to kminil ;) W zalaczniku moj wynik :D BTW pochwalcie sie swoimi
@Rittel: btw a odpowiedz na 38 znasz? bo co do reszty to szczerze nie mam watpliwosci, ale 2 ostatnie chyba #!$%@?, bo jakbym mial tylko 1 blad to powinno byc wiecej niz marne 135
@Perlo: 39 każdy znaczek przesuwa się o jedno pole w prawo, trójkąty zamieniają się w krzyżyki, krzyżyki w kółka, kółka w trójkąty, jakoś tak to szło :)
@Rittel: @Kajetan8: btw test do mensy mozna online zrobic? jakie koszta i mozna probowac 2x jak cos? xD zawsze do cv by fajnie wygladalo ze czlonek mensy ;)
@Kajetan8: hahaha, ale ze mnie młot. :D Jak idiota policzyłem kulki, żeby było tyle samo w środku i na zewnątrz i wybrałem kółko z jedną kulka w środku i jedną na zewnątrz. ;D W sumie też dobre rozwiązanie, ale to z zerowa ilością kółek jest chyba lepsze. :)
@Kajetan8: no ja na pcozatku tez nad 34 sie glowilem bo nie moglem znalezc kompletnie zadnego sensu w rozstawieniu kulek ;) jedno z koncowych pytan wiec szukalem jakiegos wyrafinowanego wzoru, a tu takie cos :D dlatego koledze dalem podpowiedz ze baaardzo proste to jest ;)
dzieki za odpowiedzi na pytania :) sprawdze swoje sily niedlugo tylko potrenuje mozg troche jakimis testami najpierw bo dawno sie w to nie bawilem
Ale mam pytanie, potrafi ktos rozwiazac zadanie 39 z tego testu? http://www.iqtest.dk/main.swf Podobno to jeden z najlepszych takich testow, no sam nie wiem, jak dla mnie ciut za latwy, wydaje mi sie ze zrobilem ogolnie 2 bledy tylko bo w jednym dopuszczam mozliwosc bledu (38) bo szczerze mowiac zaznaczylem G ale za #!$%@? pewny nie jestem, no i 39 to juz strzal, bo probowalem nawet z kartka liczyc przestawienia itd i co sie zgadza na jednym schemacie to nie zgadza sie na innym itd, no nie moglem dosc do wzoru, widocznie nie moj lvl. Daj ktos znac jak znacie rozwiazanie tego 39 to mi spokoju to nie da i bede do wieczora to kminil ;) W zalaczniku moj wynik :D BTW pochwalcie sie swoimi
39 trudne.
no to jest test z dunskiej strony mensy wiec chyba w miare ogarniety ;)
a 38 co myslisz?
@Epoche: gratki :)
stawiałbym F, ale tak bez przekonania w sumie. Jedyna pasująca odpowiedź, tylko moim zdaniem pytanie niejednoznaczne.
@plnk: bbardzo proste jest ;) pomysl :D
@Perlo: nie
dzieki za odpowiedzi na pytania :) sprawdze swoje sily niedlugo tylko potrenuje mozg troche jakimis testami najpierw bo dawno sie w to nie bawilem