Aktywne Wpisy
MarcelinaM85 +44
Przecież to jest oczywiste, że teraz Stuu w zamian za lepsze warunki odsiadki pociągnie za sobą wszystkich, którzy go kryli i współpracowali w procederze XD
#famemma
#famemma
lecho182 +30
Skopiuj link
Skopiuj linkWykop.pl
BROWAR: PINTA
STYL: Pumpkin Ale
SZCZEGÓŁY:
Skład: dynia pieczona; słody: Weyermann pale ale, Carapilis, Carared, Biscuit; chmiele: Ahtanum, Palisade, Wiliamette; goździki; cynamon; imbir; mech irlandzki; drożdże Safbrew T-58
Ekstrakt początkowy: 16,5% wag., alkohol 6,0% obj.
CENA: 8,30 zł
--------------------------------
AROMAT
Głównie czuć słodowość, cukierkowatość – taki lepki, landrynkowy zapach. Do tego dochodzą nuty korzenne, zapach przypraw: głównie goździków i cynamonu.
BARWA
Ciemno pomarańczowa. Piwo jest mocno zmętnione, a nawet mgliste.
PIANA
Przy nalewaniu tworzy się całkiem spora piana, niestety jest ona grubo pęcherzykowa i szybko opada nie pozostawiając po sobie żadnej koronki.
SMAK
Głównie da się wyczuć słodowość, która jest skontrowana goryczką. Wydaje mi się, że pochodzi raczej z dodanych przypraw niż chmielu. Długo pozostaje w ustach, jest niezbyt mocna, ale tak jakby wgryza się w język i ściany jamy ustnej. Dodatkowo łatwo wyczuć smak cynamonu.
ODCZUCIE W USTACH
Piwo jest dość gęste i bardzo lepkie. W żadne sposób nie można nazwać go wodnistym. Wysycenie jest średnie, ale drapie w usta.
WRAŻENIE OGÓLNE
Nic specjalnego. Nie piłem jeszcze nic innego z tego stylu, więc nie mam z czym porównać. Raczej nie do powtórzenia, no chyba, że tylko okazjonalnie, raz do roku – na Halloween.
#piwo #browar #pijzwykopem #browarhipster #ocenpiwo #alkohol #pinta #halloween #kraft
@gobi12: co?? a jak ci da cenę 20zł za to piwo to kupisz???!! A jak będzie sklepikarz dawał cenę 10zł za wszystkie piwa to tam będziesz kupował?? Nie będziesz a jak nie kupisz to powiesz że cię okrada?! Szokujesz mnie takimi stwierdzeniami. Sprzedawca daje taką cenę jaką uważa i to jego święte prawo!!
Ja płacę w swoim sklepie za takie piwa drożej niż gdzie
Zupełnie mnie nie zrozumiałeś co do wskaźnika cena/jakość. Cena nie zmienia oceny piwa. Bo piwo może być dobre, a może też być
2. jeżeli jesteś w stanie zapłacić dużo za dobre piwo to po to są właśnie te oceny piwa. Jeżeli ocenę przeczytasz średnią i pójdziesz do sklepu a piwo kosztuje 8zł to się zastanowisz czy kupić nowość, zaryzykować czy coś co już znasz. Chcesz oceną + ceną ustalać ile powinno kosztować piwo? Że taka ocena do takiej ceny to be a inna to ok?
Żaden złodziej, jednak podstawą wolnorynkowego handlu jest swobodny dostęp do informacji na temat cen panujących na rynku. Załóżmy się, że