Hej mireczki, zastanawiam się trochę nad kupnem Starcrafta 2, jednak nie jestem do końca pewny czy w ogóle ma to sens w moim przypadku. Lubię w miarę RTSy, choć nie za dużo ich skończyłem. Czasem były dla mnie po prostu za trudne nawet w singlu, a do multi to już w ogóle boję się wchodzić. Ponadto próbowałem kiedyś grać w jedynkę Starcrafta, ale jakoś mi to nie podeszło, zawsze wolałem Warcrafta.
I teraz się zastanawiam, czy sądzicie, że taka osoba jak ja, bez większej wprawy RTSach i znajomosci jedynki może kupić Starcraft 2 i odnaleźć się w nim?
@arko123: Wiem o tym, chociaż jeszcze tego nie sprawdzałem. Sprawa jest taka, że na początku mi na singlu zależy, a multi to raczej później sobie ogarnę - wiem też, że wczucie się i zrozumienie jak w nim grać może mi zając dużo czasu. Po prostu zastanawiam się, czy w końcu jakoś to ogarnę, czy też jestem beznadziejnym przypadkiem i będzie to czas stracony ;)
@Sad_Statue: Ściągnij starter za darmo i pograj sobie w Starbow albo klony Warcrafta w Arcade. Przetestuj Starcrafta grając z komputerem lub kimś, kto ma pełną wersję (z takimi osobami możesz grać nawet w teamie) i zdecyduj...
@Sad_Statue: jak znajdziesz komplet WoL + HotS gdzieś w promocji za stówe to warto nawet dla singla. W multi nie trzeba wymiatać żeby dobrze się bawić. Polecam serię Bronze League Heroes na kanale HuskyStarcraft na youtube :)
@Sad_Statue: Jak wolisz. ja nie miałem wcześniej do czynienia ze Starcraftem. W sumie WoL ściągnąłem dla kampanii, potem darmowy starter i grałem jakieś randomowe 2v2, które były naprawdę śmieszne. Później tylko kupno WoL, nauka gry i 1v1. Jak się wciągniesz, to uzależnia. Można powiedzieć, że to dużo kasy, jak na jedną grę. Tylko czasem wydasz stówę na singla 6-10 godzin. Ja przy SC2 spędziłem straszne ilości czasu i przez niego kupiłem
Jeśli chodzi o RTSy, postanowiłem sobie na razie skończyć Company of Heroes, w które grałem sporo zaraz po premierze, ale nigdy nie przeszedłem, a po tym, gdy poczuję głód strategii czasu rzeczywistego, od razu sobie zakupię Starcrafta.
Hej mireczki, zastanawiam się trochę nad kupnem Starcrafta 2, jednak nie jestem do końca pewny czy w ogóle ma to sens w moim przypadku. Lubię w miarę RTSy, choć nie za dużo ich skończyłem. Czasem były dla mnie po prostu za trudne nawet w singlu, a do multi to już w ogóle boję się wchodzić. Ponadto próbowałem kiedyś grać w jedynkę Starcrafta, ale jakoś mi to nie podeszło, zawsze wolałem Warcrafta.
I teraz się zastanawiam, czy sądzicie, że taka osoba jak ja, bez większej wprawy RTSach i znajomosci jedynki może kupić Starcraft 2 i odnaleźć się w nim?
Jeśli chodzi o RTSy, postanowiłem sobie na razie skończyć Company of Heroes, w które grałem sporo zaraz po premierze, ale nigdy nie przeszedłem, a po tym, gdy poczuję głód strategii czasu rzeczywistego, od razu sobie zakupię Starcrafta.