Robiłem sobie zwykłą ipke z polskimi chmielami, ale mimo lodówy ze styropianu średnio mi się udawało trzymać tempertaturę przez cały czas, więc podchodziłem do tego piwa że raczej nie wyjdzie a nawet jeżeli wyjdzie to będzie słabe.
Ale do rzeczy, dzisiaj chciałem rozlać, zrobiłem roztwór cukrowy przelałem do wiadra z kranikiem no i sobie spróbowałem i nie jest tak źle. Więc wpadłem na pomysł że skoro i tak mam
@phila_eagles: Warze w wynajmowanym mieszkaniu :D Nie mam dodatkowej lodówki a mysle ze nawet w tej co mam wiadro się nie zmieści, a dostępu do piwnicy nie mam.
Raczej będę robił letnią przerwę w warzeniu jeżeli dalej będę tu mieszkał.
#wroclaw Chce odwiedzić nowy beach bar 'Prost z mostu' koło mostów warszawskich. Gdzie tam można zaparkować w pobliżu? Tamte okolice kojarza mi sie z tym ze wszedzie wszystko zawsze jest zastawione, a nie chce krazyc 30 minut
Zrobiłem sobie aipa z przepisu twójbrowar. Wszystko poszło spoko, mimo że drożdże ruszyly z małym lagiem bo po około 50h. Postanowiłem podzielić 20l warki na pół i do połowy wrzucić 20 pokrojonych papryczek (pic rel) trzymanych dwa tygodnie w 40ml wódki.
Poszło w butelki, właśnie próbuje i wyszło #!$%@? za ostro -.- Wylewać czy może z czasem ostrość przeminie? ;d
No nie wiem, tak jak pisałem wrzuciłem 5 papryczek do pół litra wody i nie dało się tego pić tak paliło, przy jednej efekt był słaby ale wyczuwalny
@laki1: Tu nie chodzi o to że kapsaicyna się wcale w wodzie nie rozpuszcza (zero, wcale, null), tylko że słabo, jeśli te 5 papryczek z wody mocno paliło, to te same 5 papryczek z alkoholu wypaliłoby Ci język ;p
@Caly_na_bialo: No wiem doczytałem, raczej to nie problem ze jest dodatkowy pas. Skoro uzywasz to powiedz mi jak z gpsem, długo łapie? daje rade przy zmianach tempa(gdzies przescrollowalem opinie w necie ze potrafi sie gubic przy interwałach)
@laki1 przy interwałach to prawda, czasem nie ogarnia choć jak byłem na stadionie to działał dobrze. Gorzej z interwałami na podbiegach. GPS różnie - czasem czekam 30s a czasem 3 minuty
#mecz