Aktywne Wpisy
jonasz68 +32
Ludzie próbują nam wmówić że klasa wyższa to już te 7k netto i więcej, no wieć zróbmy zestawienie wydatków. Dwie osoby w big5 (bo tylko tam jest korpo i nie ma mentalności januszowskiej). Razem daje nam to 14k, osoby bez bogatych rodziców więc mieszkania nie dostały, dwójka dzieci.
Mieszkanie w miare nowe 70m2 - cena po wykończeniu na peryferyjnej dzielnicy załóżmy 15 000 za metr, przy wkładzie własnym 10% i kredycie na
Mieszkanie w miare nowe 70m2 - cena po wykończeniu na peryferyjnej dzielnicy załóżmy 15 000 za metr, przy wkładzie własnym 10% i kredycie na
jose_bambaryla +92
Tacy osobnicy pokazują że januszenosacze wcale się nie starzeją - zamieniają się pokoleniowo po prostu w tomkonosaczy. #!$%@?, że komunikacja słaba, strefy SCT wybrane na całe miasto. Ważne żeby wieśniaki mi drogi nie zajeżdzały, jak jadę. "Ja mam Dacie Sandero w lisingu, jestem kimś kuhwo xD"
I tak - posiadam auto które jeszcze przez wiele lat będzie mogło wjeżdzać do strefy SCT. Po prostu potrafię zjednoczyć się z tymi, którym takie debilne
I tak - posiadam auto które jeszcze przez wiele lat będzie mogło wjeżdzać do strefy SCT. Po prostu potrafię zjednoczyć się z tymi, którym takie debilne
Robiłem sobie zwykłą ipke z polskimi chmielami, ale mimo lodówy ze styropianu średnio mi się udawało trzymać tempertaturę przez cały czas, więc podchodziłem do tego piwa że raczej nie wyjdzie a nawet jeżeli wyjdzie to będzie słabe.
Ale do rzeczy, dzisiaj chciałem rozlać, zrobiłem roztwór cukrowy przelałem do wiadra z kranikiem no i sobie spróbowałem i nie jest tak źle. Więc wpadłem na pomysł że skoro i tak mam 0 oczekiwania do tego piwa to rozleje część a 5-6l zostawie i dodam tam jakieś coldbrew dla testów bo dlaczego kuwa nie.
I teraz pytanie, czy to piwo może postać tak dwa dni z tym cukrem już zmieszanym czy lepiej zabutelkować całość i następnym razem ogarnąć się z testami?
Albo czy jeżeli postoi przez noc i rano zabutelkuje z świeżym coldbrew to będzie może lepiej?
#piwowarstwo
W ciągu 12h zbiłem butelkami temp w lodówie do 18 więc w wiadrze pewnie było 21 ;d
A później przez tydzień w lodówie było między 18 a 22
A w drugim tygodniu pomiędzy 20-23 bo już mniej mi zależało
No i dziś butelkowałem z 17blg zeszło do 3
Ogólnie myślę że popełniłem przy tej warce masę błędów
Raczej będę robił letnią przerwę w warzeniu jeżeli dalej będę tu mieszkał.