@ciksters ciasto na podstawie kalkulatora pizzy kmp. Mąka Caputo Pizzeria, łączny czas dojrzewania ciasta 72 godziny z czego 15 w temperaturze otoczenia. Hydracja ciasta 65%. Wypiek w Effeuno na biscotto, górna grzałka 459 stopni, dolna 400, kamień ok. 480 stopni :) trochę słabo ją dopiekłeś? Jak wypiekana?
@ciksters tak, f1 to Effeuno, polecam strasznie! Kulki bardzo ładne! Moje dzisiejsze bardzo się rozlały, przewinąłem je 3 godziny przed wypiekiem ale mimo wszystko klapnęły. Bałem się, że nic z nich nie wyjdzie, ale było pysznie :)
@ravau kupiony od maestrodellapizza za 2999 plus kamień chyba 275 zł. Z tego co się orientowałem to w Pl nie ma możliwości zeby kupić go teraz taniej :/ nie wiem czy mają raty, dopytaj u źródła :)
@ravau napisz do nich zapytanie, podejrzewam że pokażą się na dniach znowu :) wypiek w f1 w porównaniu do piekarnika czy chociażby piecyka kopułowego to jest przepaść. Ja bawiłem się wcześniej w te dwie opcje, a teraz żałuję, że odwlekałem zakup tak długo :)
Proszę o pomoc specjalistów majsterkowiczów. Jestem świeżo po przeprowadzce. Ekipa, która wykańczała mi dom podłączyła zmywarkę do głównego odpływu i wszystko było ok. Dzisiaj zamontowałem syfon, który podłączyłem do tego odpływu a do syfonu chciałem podłączyć odpływ zmywarki. Woda że zlewu spływa jak należy, ale po skończeniu zmywania, w zmywarce została woda i wyskoczył błąd odpływu. Zacząłem przyglądać się temu przewodowi odpływowemu i wygląda on jakby był zamknięty. Załączam fotki i proszę
#pizza #gotujzwykopem