ARTYKUŁ Zielone warzywa - czy kolor jedzenia ma znaczenie?
Zgodnie z zasadami zdrowego odżywiania zieleń w diecie powinna występować trzy razy dziennie w przypadku warzyw i dwa razy dziennie dla owoców z każdej grupy kolorystycznej.
Zielone warzywa zawierają chlorofil, który: wzmacnia odporność organizmu, chroni przed szkodliwym działaniem wolnych rodników, wpływa na czerwone krwinki. Dlatego warto do każdego posiłku dodawać choćby niewielką ilość rzeżuchy lub szczypiorku, aby nasze dania były smaczne i zdrowe.
całość
Zgodnie z zasadami zdrowego odżywiania zieleń w diecie powinna występować trzy razy dziennie w przypadku warzyw i dwa razy dziennie dla owoców z każdej grupy kolorystycznej.
Zielone warzywa zawierają chlorofil, który: wzmacnia odporność organizmu, chroni przed szkodliwym działaniem wolnych rodników, wpływa na czerwone krwinki. Dlatego warto do każdego posiłku dodawać choćby niewielką ilość rzeżuchy lub szczypiorku, aby nasze dania były smaczne i zdrowe.
całość
























#simsy #miodowelata
źródło: comment_1605355512hcl1Yn88fq0nS4B3PpLNOI.jpg
Pobierz