#piwo #craftbeer #piwacecopa #browarhipster
![cecop - Ace of citra i ace of chinook odhaczone. Teraz pora na cos grubszego ( ͡° ͜ʖ ...](https://wykop.pl/cdn/c3201142/comment_FN2eFkkzxOdvucYcvBZtEeGMTuJVnORd,w400.jpg)
źródło: comment_FN2eFkkzxOdvucYcvBZtEeGMTuJVnORd.jpg
Pobierzźródło: comment_FN2eFkkzxOdvucYcvBZtEeGMTuJVnORd.jpg
Pobierzźródło: comment_gM5qjNGgzIPDwDXsoefpD0UU831zwz2x.jpg
Pobierzźródło: comment_oyQhptIKP5bESwIbejhv4cep53mAEKwH.jpg
Pobierzźródło: comment_uT0cWcf3JluMkw5enxifAqMmXACWmNXY.jpg
Pobierzźródło: comment_eCxdaa1f2QkkbJatT32INnOWwnZzZgE1.jpg
Pobierzźródło: comment_LCHPbj7Nk8X0aDmVDebnO0740xuScWBg.jpg
Pobierzźródło: comment_A6vMAgkxW27ooOULk78gcukSsbnHErkL.jpg
Pobierzźródło: comment_vfDfhvZjT5sEmHt02JfB7cSx2EsaihtR.jpg
Pobierzźródło: comment_yYYGc99whSSFpqeHVN1c9hI8yxQWHHt0.jpg
Pobierzźródło: comment_GFfzWzHIZzMAMnLAsVk1pKZarMXjHWXt.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
źródło: comment_8SzSfoJIOuMwcCR7MNvk0JWBPwIQy1NP.jpg
Pobierzźródło: comment_FggZApuakvcqUXAljuq1IqxdtiGCoFq1.jpg
Pobierzźródło: comment_m1LJGNVC30Kn1pGUREK6yqAfcyh2XQyZ.jpg
PobierzRocznica
od 14.05.2024
Gadżeciarz
od 02.10.2014
Mikroblogger
od 07.09.2014
Wykop.pl
#piwowarstwo
techniki są różne, też poszczególne odmiany drożdży mogą się różnie zachowywać (np. WB06 pracuje inaczej niż Weihenstephen z Wyesta). Ja polecam zadawanie w niskiej temp. 16-17C i stopniowe zwiększanie, aby na końcu uzyskać 20C.
Ale też są inne techniki under/overpitching, kwestia natlenowywania piwa, przerwy ferulikowe, itp.