adrian-synal via Wykop Mobilny (Android)
Pierwszy wątek tutaj. Podzielę się zajawką na sezonowy obiad.
- Dorsz biały (filet) zrobiony na maśle z koprem.
- Pure z kalafiora z burratą (dla puszystości), czosnkiem zeszklonym na maśle (odrobina) i odrobiną gałki muszkatołowej
- sos z buraka czerwonego na bazie śmietanki z czosnkiem i odrobiną gorgonzoli.
Pomimo masła użytego w daniu jest maega lekkie i dobrze siada smakowo. Jak ktoś lubi smak carpaccio z buraka to powinien się odnaleźć.
#
- Dorsz biały (filet) zrobiony na maśle z koprem.
- Pure z kalafiora z burratą (dla puszystości), czosnkiem zeszklonym na maśle (odrobina) i odrobiną gałki muszkatołowej
- sos z buraka czerwonego na bazie śmietanki z czosnkiem i odrobiną gorgonzoli.
Pomimo masła użytego w daniu jest maega lekkie i dobrze siada smakowo. Jak ktoś lubi smak carpaccio z buraka to powinien się odnaleźć.
#
#wroclaw
Predzej zapytaj gdzie nie kupisz - bedzie krocej.