Białko w diecie wegańskiej. Jak robię ciecierzycę, tofu i soczewicę, żeby smakowały dobrze.
Ciecierzyca- może być z torebki (gotowana) lub z puszki. Na poczatku odlewam wodę, by była sucha. Dodaje sosu sojowego, przypraw: papryki wędzonej, czosnku granulowanego, kminu i soli. Mieszam dokładnie. Następnie podsmażam na patelni ok. 10-15 minut, żeby kulki zrobiły się chrupkie, mieszając co jakiś czas, żeby się nie przypalały.
Tofu- w kawałkach robię zazwyczaj w marynacie pomidorowej z tego przepisu:
@KrwawyKefir: ja mam odwrotne spostrzeżenia po długich latach bycia wege, z nielicznymi wyjątkami to właśnie niewege nie potrafią zrobić bez mięsa chociażby kilku potraw, które by były dobre ¯\_(ツ)_/¯ a skłonność do bycia wege widzę raczej w poziomie empatii do zwierząt, a nie umiejętnościach kulinarnych
- Cena paliwa: 3.57zł
- Szkoły zamknięte.
- Zakaz zbiorowisk (max 2 osoby)
- Chodzimy w rękawiczkach i maseczkach.