@Kasiul3k: Ja polecam WP, problem z grą jest taki, że sama podstawka jest trudna i nie każdemu podchodzi. Ogólnie gra składa się z dodatków i cykli, które zawierają 6 scenariuszy (osobne paczki do kupienia). Sam mam tylko podstawkę i dwa scenariusze z cyklu Cienie Mrocznej Puszczy, jest już trochę lepiej, bo jest większa różnorodność kart i kolejne scenariusze do rozegrania. Na necie dostępne są scenariusze fanowskie, które też warto sobie rozegrać.
Znacie jakieś zastosowania współliniowości punktów [3 lub więcej punktów leży na jednej prostej] lub współpękowości prostych [3 lub więcej prostych przecinających się w jednym miejscu]? #matematyka #studbaza
@louise_attack: @Mrboo: @Nietopesz: Dzięki niebiescy :) Padło na obie. Bo grunt to kompromis! :) Obie mają swoje plusy i już niedługo będziemy mogli je sprawdzić :D
Jakiś pomysł na deser (na słodko, ale nie przesadnie słodki)? Mogą byc jakieś ciastka, ciasto czy cokolwiek :) Fajnie by było jakby mogło postać :D ewentualnie wybiorę ciasto bananowe :P ale szukam jakiś inspiracji :) #gotujzwykopem
@Kasiul3k: oba przepisy sprawdziłem i są naprawdę niezłe, chociaż przy maxikingu denerwująca jest górna powłoka - robi się twarda i ciężko się kroi także polecam pokruszyć te orzechy a nie zostawiać w całości tak jak w przepisie. Pozdrawiam :)
@GieJeden: Nie. Zdecydowanie nie :) Zasad nauczysz się w 2-3 gry, jest tego dość sporo. Zapewne jeśli wygrasz pierwszy raz to tylko dlatego, że źle zagrałeś i ułatwiłeś sobie niechcący grę. Ale jak nie lubię kooperacji planszowej tak Robinson wybitnie przypadł mi do gustu. Jest trudny, lecz wygrana daje sporą satysfakcję.
@Kasiul3k: tak jak ziemniaczane. cukinię na grubych oczkach i mocno odcisnąć. z sosem jakimś albo śmietaną. nawet z samą solą dają radę. ziemniaka albo pieczarki do nich też można zetrzeć.
@Kasiul3k: 2 średnie cukinie, 2 jajka, koperek, starta cebula, czosnek, mąka, sól i pieprz do smaku. Tak jak pisali poprzednicy trzeba mocno odcisnąć startą cukinię. Ja czekam około 20 minut aż puści wodę.
#gotujzwykopem
@Papasanbaba: Dzięki! :D
@blogger: Jadłam ją tylko raz, ale kusi mnie by wypróbować :D