Maka, jajko, woda lub mleko, duzo sera w kostke, kielbasa, cebula, przyprawy. Smarzyc na dobrze rozgrzanym oleju, to wtedy ciasto nie bedzie tluste. Raz przewrocic placek. Podawac z sosami np. Czosnkowym
Moj tag #nietylkomielonka z raczej prostym jedzeniem i


Otwieram swoją pizzerie/włoską restauację w mieście ok. 100tys mieszkańców. Mam już pizzermana z doświadczeniem, lokal, piec i niebawem startujemy. Chciałbym was zapytać od kilka rzeczy. Pizza będzie w stylu rzymskim (romana).
1. W menu wolicie dużo pozycji czy jednak kilka? A może brak propozycji, a możliwość samemu skomponowania placka? Np. podstawa + każdy składnik warzywny 2zł, mięsny/ser 4zł. Mi pasuje ta ostatnia opcja, zawsze ignoruje propozycje tylko samemu komponuje sobie
2. Moj faworyt ser pleśniowy/kozi + gruszka +orzechy włoskie. Ale rzadko można na taką trafić w restauracji wiec pewnie nie schodzi jakos super
3. Dla klienta lepiej dać pełne nazwy, jak ktoś lubi tylko napoli to będzie szukał po nazwie a nie czytał wszystkie składniki.
4. Ja lubię bardziej hawajską niż