#sapkowski Jak ktoś będzie na spotkaniu autorskim to spytajcie Sapka w jakim lokalu zjadł najlepszy bigos w życiu. Czytam teraz powtórnie Bożych Bojowników i #!$%@?ł naprawdę epicki opis bigosu jaki przyniosły wiedźmy z mamunem, ciekawe skąd miał inspirację ( ͡°͜ʖ͡°)
Wchodźcie we mnie pyszne #!$%@?. Przy okazji jak szukałem info o kaniach to okazało się, że nieposiadanie przez grzyby wartości odżywczych to mit. Taka kania to 26g białka na 100g suszonego grzyba.
@kopytko1234: w suchej masie oczywiście, że będzie dużo wartości odżywczych. Problem w tym że na 100 gramów suszonych to potrzebne będzie blisko z kilogram surowych, ale fakt to mit że w grzybach nie ma nic godnego uwagi.
Ciekawe ile ludzkich istnień pochłonęła klasyfikacja grzybów na jadalne i trujące. Ciekawe czy w plemionach były dedykowane osoby do testowania nowych gatunków.
JA #!$%@? JAK MNIE #!$%@?Ą TAKIE CIOTY, NO #!$%@?. O JAKI JA JESTEM WIELCE HARDKOROWY SMAKOSZ NAJPIKANTNIEJSZE NA SWIECIE OO JAKA DOBRA OSTRA, PODKREŚLAM OSTRA MUSZTARDA. ALBO "OO KUPIE SOBIE CZIPSY, ALE NIE JAKIEŚ SMACZNE, MUSZA BYĆ PIKANTNE, JESTEM LEPSZY BO JEM PIKANTNE A WY CO NADAL PAPRYCZKA CZY CEBULKA? JA #!$%@? WASABI, SMAKUJE JAK OCET Z PIEPRZEM ALE #!$%@?,
Ile stopni powinna mieć zalewa przy zalewaniu ogórków kiszonych czy ogólnie kiszonek? U mnie w domu mama zawsze bardzo gorącą zalewała, tak koło 70 stopni, a teściowa mówi że zalewa tylko lekko ciepłą. Która metoda lepszą? #kiszenie #pytaniedoeksperta
@MajaGraja @moon_bluebird niestety nie zachowałem do dalszej analizy i zakopałem z powrotem, mam nadzieję że nie spustoszy mi ogródka. Ciekawy sposób poruszania.