@Frollo:Odnośnie przygotowania zupy-krem mógł bym polemizować.Chodzi mi o składniki odżywcze znajdujące się w mięsie ,które nie będzie spożywane z zupą ?.
Aby wyciągnąć z mięsa maximum składników odżywczych należy gotować je od zimnej wody na małym ogniu, a potem dodać warzywka ;)
A poza tym fajne przepisy.
PS: Czy aby na pewno konieczne jest chłodzenie ciasta ? ;]
Mieszkasz w Szwecji? Pytam, bo tam kuchnia jest już zazwyczaj wyposażona, a widzę, że masz taką samą jak moja płytę, zaraz obok takiego samego zlewu :)
Komentarze (51)
najlepsze
Wykop.
Aby wyciągnąć z mięsa maximum składników odżywczych należy gotować je od zimnej wody na małym ogniu, a potem dodać warzywka ;)
A poza tym fajne przepisy.
PS: Czy aby na pewno konieczne jest chłodzenie ciasta ? ;]
Co do ciasta- jest w nim sporo tłuszczu, przez co jeżeli nie zostałoby schłodzone byłoby zbyt rzadkie i lepkie przez co nie dałoby się rozwałkować.
@nexpo:
Masło nadaje się do duszenia, chodzi o jego delikatny smak. Można natomiast na nim smażyć, kiedy jest klarowane, gdyż wtedy białko które się
tamten jednak jest w cieście francuskim, no i z mrożonki
PS. Też mam problem z odpadającą pokrywą komory baterii w pilocie, współczuję :(
Mieszkasz w Szwecji? Pytam, bo tam kuchnia jest już zazwyczaj wyposażona, a widzę, że masz taką samą jak moja płytę, zaraz obok takiego samego zlewu :)