Trochę za dużo roboty moim zdaniem. Lepiej albo zrobić normalne frytki bez tej całej zabawy, obrać, pokroić i wrzucić na gorący olej albo po prostu iść do McDonald'sa.
wk!#%iajaca maniera mowienia a la maklowicz. sory, straralem sie to obejrzec w calosci, ale sie nie da. akcentowanie pierwszej sylaby przez takiego kuchennego szczypiora daje odwrotny efekt.
@KaloryfeR: jest git, haters gonna hate. Ale po wykopach na głównej wnosze, że największą popularnością cieszą sie sekrety fast food. Ale czemu się w sumie dziwić jak to smaczne jest ;]
Wcale nie trzeba aż tak kombinować. Sekretem frytek z McDonald's jest to, że były smażone w tłuszczu zwierzęcym. Jednak w związku ze zmianami dot. zdrowego żywienia, zostało to zastąpione aromatami. Jeśli chcecie naprawdę dobre frytki to wystarczy zrobić tak:
1. Pokroić, wymoczyć aż wyjdzie skrobia z jedną łyżeczką cukru.
@piotr-oginski: Najgorsze, że w marketach przeważnie jest napis: Ziemniaki, kraj pochodzenia Polska i tyle :) Jak się kiedyś pytałem o rodzaj, to baba do mnie: Nooo, nasze polskie!
Komentarze (294)
najlepsze
Komentarz usunięty przez moderatora
Może naleciałości przez to, że autor jest szefem kuchni włoskiej restauracji w Liverpoolu ;-)
1. Pokroić, wymoczyć aż wyjdzie skrobia z jedną łyżeczką cukru.
2. Wypłukać i wysuszyć.
3.
Jak to? Przecież kemek zabronił.