Istnieje kilka sposobów filtracji. Filtry do kawy, gaza, specjalne worki filtracyjne itp. Wypróbowałam wszystkie metody i uważam, że najlepszym sposobem filtracji nalewek jest czas, wężyk oraz płatki kosmetyczne.
@osetnik przepis nigdzie nie mówi o moczenie. Tylko pół godzinym zostawieniu kwiatów aby zwiarzaczki uciekły i maceracja. Więc nie mamy czy na pozbycie się trucizny. Nie zrozum mnie źle. Może i to ma więcej właściwości zdrowotnych aniżeli z suszonych kwiatków. Ale trzeba pamiętać że jest w tym trucizna. Nie w dawce do zabicia lecz może dobrze flaka przetrzyscic. Do gotowanych owoców i suszonych kwiatów nie mam najmniejszego problemu.
@rabbbit83: to nie wiedziałem. Poczytałem o niej na wiki i teraz mam wątpliwości jak się jej pozbyć. Piszą, że temp. topnienia to 152°C. Czyli się nie rozkłada pod wpływem temperatury. To jak niby gotowanie, a tym bardziej moczenie, ją usuwa?
Komentarze (13)
najlepsze
wchodzi jak złoto ale pozniej ciezko wstać
Filety do karty są lepsze niż jakiś durne waciki.
@rabbbit83: to nie wiedziałem.
Poczytałem o niej na wiki i teraz mam wątpliwości jak się jej pozbyć. Piszą, że temp. topnienia to 152°C. Czyli się nie rozkłada pod wpływem temperatury. To jak niby gotowanie, a tym bardziej moczenie, ją usuwa?