Kakao coraz droższe. W Niemczech trudniej kupić znaną czekoladę
Kakao drożeje, czekolada drożeje. Swoją drogą wiedzieliście, że Milka jest amerykańska? I przy okazji może pomysłem na obniżenie cen czekolady byłoby zmniejszenie zawartości cukru, który też tani nie jest? Jak dla mnie większość czekolad jest po prostu za słodka...
ken-wawa z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 8
- Odpowiedz
Komentarze (8)
najlepsze
przy 50% czyli deserowa to daje 0,15 euro czyli 65 groszy na tabliczce, to za nadruk na etykiecie (markę) z pewnością biorą więcej
Ale ty jesteś niepełnosprawny czy jaki? Przecież cukier w składzie czekolady, to tani wypełniacz podbijający wagę, dlatego jest go tak dużo w czekoladzie - bo się o opłaca ekonomicznie i ludzie lubią słodkie. Jak zmniejszą ilość cukru, to będą musieli zmniejszyć gramaturę czekolady albo
Ech... gdyby tylko istniało coś takiego jak gorzka czekolada...