Jak dawniej leczono kaca: 3 sposoby naszych przodków
Problem kaca towarzyszy ludzkości od czasu, gdy zaczęto spożywać alkohol. W ciągu kilku tysięcy lat konsumpcji pojawiły się nie tylko przepisy na trunki, ale też instrukcje, jak radzić sobie z ich szkodliwym wpływem.
Histmag z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 28
- Odpowiedz
Komentarze (28)
najlepsze
Spożycie kapusty przed wypiciem alkoholu. Podczas konsumpcji trunków zaleca się jedzenie orzechów. Jeśli jednak kac już się pojawił, pić zimną wodę małymi porcjami i głęboko oddychać między kolejnymi łykami. Potem należy dobrze zjeść - przyprawione mięso z warzywami.
@ToksycznyArek: nieee, no co to za trywializowanie wielopokoleniowo opracowywanych metod???? Nie można tak, bo wszystkie krzaki będą potem zajęte. Najpierw tłusty rosołek, potem danie główne, bigos dopiero na drugie "zejście". Potem, na trzecie zejście barszczyk i ewentualnie znów bigos.
Jak dawniej leczono kaca?
Skutecznie.