Mięso z wodą, podejrzana mąka w chlebie. Tak fałszuje się w Polsce żywność
Wysokie ceny żywności sprawiają, że klienci większą uwagę zwracają na to, co wkładają do swoich koszyków. Okazuje się jednak, że producenci wykorzystują ten czas i coraz częściej na jedzeniu nas kantują tak wynika z raportów inspekcji, która monitoruje to, co trafia na nasze stoły. Zdarza się, że
Bednar z- #
- #
- #
- #
- 142
- Odpowiedz
Komentarze (142)
najlepsze
Przywiozłem kiedyś z Niemiec Pringelsy z Niemiec bo były o połowę tańsze. Otwieram paczkę, patrzę na etykietę a tam informacja, że wyprodukowane w Lublinie.
A jeszcze jak nie zejdzie w sklepie to wraca na firmę, myją i idzie z nową datą jeszcze raz na sklep.
Poczekajcie aż się dowiecie, że wody dodaje się do wszystkich wyrobów mięsnych, które wymagają emulsyfikacji, czyli pasztetów, parówek, a często nawet kiełbas. Do "wędzonego" boczku 23zł/kg też się wstrzykuje solankę, bo inaczej nie będzie słony.
Skończył ci się olej słonecznikowy czy tam rzepakowy do produkcji ciasteczek, UJ tam można dać palmowy który na etykiecie nadal będzie "słonecznikowym".
Że też tego oszustwa nikt nie ukróci.
@micomak: każdy orze jak może naet ja