"Nie bójmy się cholesterolu", mówi prof. Grażyna Cichosz
Ciekawy wywiad z prof. Grażyną Cichosz o różnych mitach dietetycznych, wpływie pokarmów na zdrowie i wagę ciała oraz o fundamentach zdrowego odżywiania
phantommm z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 35
Ciekawy wywiad z prof. Grażyną Cichosz o różnych mitach dietetycznych, wpływie pokarmów na zdrowie i wagę ciała oraz o fundamentach zdrowego odżywiania
phantommm z
Komentarze (35)
najlepsze
ja sie nie boje smalcu, masła , karkówki i jajecznicy na boczku, bo to są produkty naturalne, pyszne i jak opisuje artykuł zdrowe.
za to nie znosze margaryny , napojów i wszystkich wyrobów typu light.
"i potem kupują masełka i tablety, żeby go redukować nawet jeśli mają go w normie" - Tej części twojej wypowiedzi nie rozumiem nijak ma się do znaleziska. Narzekasz nie mając pojęcia na co. Znalezisko jest o obecności w naszej diecie sztucznych izomerów trans np. w margarynie.
Jedz jajka :) Istnieje mit, że to one są zabójcze, ale to ściema. Swego czasu na sesji do MensHealth poznałem starszego gościa, który mówił że osobiście wcina po 25 jajek dziennie. Pewnie każdy by chciał wyglądać tak jak on w jego wieku :)
Wystarczy nie przesadzać z bardzo tłustymi potrawami ala smażona kiełba, same żółtka jajek, jakieś smażone na starym tłuszczu tłuste kawały mięcha :)
A jak zjesz sobie jajecznice
Tu jest odpowiedź na wcześniejszy artykuł tej pani: http://wyborcza.pl/1,75480,7867582,Ani_maslo__ani_margaryna.html
Nadmiar jest bardziej szkodliwy od niedoboru :) Można się tak ładnie zatoksycznić, że ci wszystkie kichy się powykręcają
".. jestem na diecie stołówkowej (...) która nie jest dla mnie sycąca, dlatego zwykle dokupuję sporo żywności poza tym. (...) Szukam czegoś sycącego i pełnowartościowego. Tam gdzie się uczę, nie jestem w stanie przygotowywać posiłków, a nie chcę robić sobie jakichś chińskich zupek. Jak wy sobie z tym radzicie? "
Odpowiedź:
"Jeśli w Twojej diecie przeważają produkty węglowodanowe, to nic dziwnego, że nie jesteś syty. Najbardziej