Mięso hodowane w laboratorium jest dopuszczone do sprzedaży w USA
Gdy obecnie mówi się o walce ze zmianami klimatycznymi, walczy się z hodowlą zwierząt w imię klimatu by ograniczyć emisje CO2, do sprzedaży zostaje dopuszczone mięso, przy którego produkcji powstaje znacznie więcej śladu węglowego. Bo może to być nawet 25krotnie więcej !
Pitu33 z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 27
- Odpowiedz
Komentarze (27)
najlepsze
@kam966: Zaraz wmówią ludziom że przez zwierzęta mamy zmiany klimatyczne.
Naukowcy zdefiniowali potencjał ocieplenia globalnego jako ekwiwalent dwutlenku węgla wyemitowany na każdy kilogram wyprodukowanego mięsa. Badanie wykazało, że potencjał globalnego ocieplenia mięsa laboratoryjnego przy użyciu tych oczyszczonych mediów jest od czterech do 25 razy większy niż średnia dla detalicznej wołowiny.
https://cowboystatedaily.com/2023/06/02/to-fight-climate-change-ireland-may-slaughter-200-000-cows-are-us-herds-next/
Ehhhh, kiedy Wy zrozumiecie. Ludzie gdzieś mają emisję CO2. Nie ważne, że ma więcej śladu węglowego (co to w ogóle za nowe gówno?), czy czegoś tam. Liczy się tylko, ile
Do debile myśleli że chłodniejszy dzień w czerwcu obala globalne ocieplenie. Zastosowano więc określenie z szerszym zakresem.
Nowy Jork
CNN
—
Uprawiane mięso, znane również jako mięso hodowane w laboratorium , zostało dopuszczone do sprzedaży w Stanach Zjednoczonych.
Upside Foods i Good Meat, dwie firmy, które produkują to, co nazywają „hodowanym kurczakiem”, poinformowały w środę, że uzyskały zgodę Departamentu Rolnictwa USA na rozpoczęcie produkcji białek komórkowych.
Good Meat, którego właścicielem jest producent roślinnych substytutów jaj Eat Just, powiedział,