Domowe parówki - jak zrobić samemu
Parówki wieprzowo-drobiowe. Składniki: 3,3 kg mięsa wieprzowego(1,6 kg boczku i podgardla, 1 kg szynki, 0,6 kg mięsa gulaszowego), 0,7 kg piersi z kaczki, 56 g soli peklującej, 16 g soli, (obecnie zrezygnowałam z soli peklującej i dodaję 72 g soli), 40 g maki ziemniaczanej, 12 g pieprzu, 2
Bolxx454 z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 17
Komentarze (17)
najlepsze
Technolodzy dużych firm masarskich dostają zawału jak widzą te herezje... ( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nawet się nie starałem a robiłem raz mięso na kebaba i wyszło mi bardziej w konsystencji podobne do parówek niż to.
Parówki nazywają
Po to mam wagę, żeby nie robić na oko.