nie jest źle.maja rękawiczki a niektórzy nawet fartuszki ochronne widywalo się gorsze warunki. Tam to chyba norma a średnia wieku jest tak niska że to że to gole aluminium nikogo raczej nie wzruszy.Ale tam ochrona że szmat na stopy przy tym frezowaniu i polerowaniu rządzi :)
To głupki. Najpierw robią gruby odlew żeby go pocienkować. Potem jak go pocienkują i wydłużą to skracają a potem jeszcze robią kółka z kwadratów. Ja bym odrazu lał okrągłe cienkie.
Robią ręcznie (częściowo) to, coś w innych częściach świata robią automaty (częściowo), bo przecież wszystkiego automat nie zrobi. Za to tu jest widoczny cały proces, ja tylko jestem ciekaw, jak ten garnek zachowuje się w środowisku kuchennym podczas gotowania na przykład kapuśniaku, czy nie okazuje się, że potrawa będzie żelazem. No i po jakim czasie garnek staje się na tyle gładki w środku, by nie walczyć z ciągłymi przypaleniami.
Komentarze (119)
najlepsze
Sugerujesz, że kapusta zrobi z aluminium inny metal? Alchemia normalnie...
Natomiast nie są dobre do gotowania, bo kwaśna żywność uwalnia aluminium do jedzenia.
A spożywanie dużej ilości aluminium z jedzenie to prosta droga do problemów neurologicznych.