Ja odłamuję ogonki od pomidorów, ale nie dlatego że coś oszczędzę ale żeby mi się nawzajem nie podziurawiły. Ale liście od kalafiora odłamuję z oszczędności bo to czasem 10-15% wagi.
@odomdaphne5113: na przyszlosc polecam czasami zostawiać, po 1 zazwyczaj dluzej są swieze Ale fajniejsza rzecza jest jak robisz jakies sosy z tych pomidorów, wtedy do sosu warto dorzucić te gałązki na czas gotowania i później wyjąć, bardzo fajny aromat dają (szczególnie w sezonie)
przy takim długim ogonku sam bym się zastanowił. w tekście jest też o pomidorach. znałem od dawna. nie rozumiem bo pomidor ma mały ogonek i suchy. w przypadku papryki zyskują dużo więcej pewnie jakieś 10% ceny.
ja widziałem jak baba czosnek obierała. śmieci są suche i prawie nic nie ważą. no i chyba czosnek jest na sztuki.
@paw1470: z tym 10% to bym nie przesadzał, ale jak widzę kalafior, który jest ucięty tak, że liści ma drugie tyle co główka, to janusz się we mnie budzi.
Komentarze (20)
najlepsze
Ale liście od kalafiora odłamuję z oszczędności bo to czasem 10-15% wagi.
Ale fajniejsza rzecza jest jak robisz jakies sosy z tych pomidorów, wtedy do sosu warto dorzucić te gałązki na czas gotowania i później wyjąć, bardzo fajny aromat dają (szczególnie w sezonie)
ja widziałem jak baba czosnek obierała. śmieci są suche i prawie nic nie ważą. no i chyba czosnek jest na sztuki.