@birus: Przy tej temperaturze osiągnięcie odpowiedniej temperatury w pasteryzowanym przetworze trwa bardzo długo, co nie zawsze jest wskazane dla zawartości słoika. Śmiem wątpić, czy kiedykolwiek pasteryzowałeś w ten sposób.
Jak ktoś w ten sposób "zapasteryzuje" sobie jakieś danie mięsne, to raczej już z niego nie skorzysta. Artykulik wprowadza w błąd, czego skutkiem może być brak jedzenia na wyjeździe lub kłopoty żołądkowe, jak jednak ktoś zje tak zapesteryzowane przetwory.
@Elchupacabrone: To nie wyjdzie i tyle. Nie przeprowadzi prawidłowo procesu pasteryzacji. @fashq: Płukanie jest najpierw zimnym to już czasu cześć odpada potem jest mycie zasadnicze ale tęż tylko wodą oblewaną. Pukanie nie musi być na pełnej temperaturze i chyba nie jest.
Komentarze (17)
najlepsze
Śmiem wątpić, czy kiedykolwiek pasteryzowałeś w ten sposób.
@fashq: Płukanie jest najpierw zimnym to już czasu cześć odpada potem jest mycie zasadnicze ale tęż tylko wodą oblewaną. Pukanie nie musi być na pełnej temperaturze i chyba nie jest.